Varvarske sankcije

Izvor: B92, 08.Avg.2020, 09:13

"Varvarske sankcije"

Predstavništo centralnih kineskih vlasti u Hongkongu ocenilo je danas američke sankcije uvedene protiv nekoliko zvačnika kao "varvarske i grube".

"Na veliku svetlost dana otkrivena je zla namera američkih političara koji podržavaju ljude koji su protiv kineskih interesa i izazivaju probleme u Hongkongu", navodi se u saopštenju.

Vašington je sinoć saopštio da da uvodi sankcije protiv 11 hongkonških zvaničnika, uključujući šeficu vlade Keri Lam. SAD ih optužuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nastoje da ograniče autonomiju te teritorije kao i "slobodu izražavanja i okupljanja" njenih gradjana.

Mera je doneta u kontekstu povećanja tenzija izmedju SAD i Kine, koja ponovo jača kontrolu nad tom bivšom britanskom kolonijom koja treba da ima široku autonomiju do 2047. po principu "jedna zemlja dva sistema".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.