Vanredna situacija u Topoli, Gornjem Milanovcu, Sjenici

Izvor: N1 televizija, 14.Avg.2017, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna situacija u Topoli, Gornjem Milanovcu, Sjenici

Vanredna situacija proglašena je danas u delovima opština Topola i Gornji Milanovac, koje je u subotu pogodilo nevreme s gradom. U Sjenici isto, ali povod drugi - suša.

U opštini Gornji Milanovac vanredna situacija proglašena je za sela Gornji Branetići, Gornji Banjani, Donji Branetići, Ozrem, Lozanj, Teočin, Polom, Brezna, Trudelj i Belo Polje, objavljeno je na sajtu te opštine.

U Topoli je odlučeno da se proglasi vanredna situacija na delu teritorije te opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zbog nevremena i grada koji su zahvatili sela Trešnjevicu, Šatornju, Vinču, Lipovac, Mitrovčić, Belosavce, Krćevac, Zagoricu i Bor.

Naročito su stradale plantaže jabuke, breskve, šljive i groždja kao i povrtarske kulture, objavljeno je na sajtu te opštine.

Vanredna situacija u delovima Topole i Gornjeg Milanovca proglašena je na predlog lokalnih štabova za vanredne situacije.

Opština Sjenica je zbog suše proglasila vanrednu situaciju u selima Karajukića Bunari i Bare.

Na Pešterskoj visoravni nekoliko nedelja nije bilo kiše, a zbog visokih temperatura presušili su gotovo svi bunari, dok žeđ preti žiteljima sela na kraju pešterskog vodovoda.

Komandant Štaba za vanredne situacije Sjenice Hazbo Mujović rekao je radiju Sto plus da trenutno nema precizne informacije koliko je ljudi i grla stoke ugroženo nestašicom vode i sušom.

"Ukoliko u narednim danima ne padne kiša biće ugrožena cela teritorija opštine Sjenica", dodao je Mujović.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredna situacija u Topoli i Gornjem Milanovcu

Izvor: Mondo, 14.Avg.2017

Vanredna situacija proglašena je danas u delovima opština Topola i Gornji Milanovac, koje je u subotu pogodilo nevreme s gradom...Foto: Mondo/Stefan Stojanović..U opštini Gornji Milanovac vanredna situacija proglašena je za sela Gornji Branetići, Gornji Banjani, Donji Branetići, Ozrem, Lozanj,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.