Vandal srušio spomenik Končaru, završio u bolnici

Izvor: B92, 07.Nov.2018, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vandal srušio spomenik Končaru, završio u bolnici

Novi vandilizam u Hrvatskoj zabeležen je u Splitu, gde je, kako se navodi, jedan muškarac u zoru na Bačvicama srušio bistu narodnog heroja Rada Končara.

Kako se navodi, bista mu je pala na nogu, pa je prebačen u bolnicu.

Muškarac, čije ime nije navedeno, izvaliio je iz postolja bistu Rada Končara, narodnog heroja iz Narodnooslobodilačkog rata, piše Dalmatinski portal.

Radio Dalmacija je javila da je prilikom rušenja muškarcu spomenik pao na nogu i priklještio ga, pa su intervenisali vatrogasci i hitna pomoć.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Split:Kako je srušeni Končar polomio noge ustaši

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2018

Muškarac, čije ime nije saopšteno, koji je rano jutros srušio spomenik narodnom heroju NOB-a, Radetu Končaru, čeka hirurška intervencija, nakon što ga je spomenik koji je rušio priklještio...Šef odeljenja traume u splitskoj bolnici, Bruno Lukšić izjavio je da je muškarac star 65 godina...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.