Valjda svakom normalnom građaninu Hrvatske nije normalno da se Vučić šepuri po Hrvatskoj

Izvor: B92, 08.Nov.2019, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Valjda svakom normalnom građaninu Hrvatske nije normalno da se Vučić šepuri po Hrvatskoj"

Zagreb -- Aleksandar Vučić nema šta da radi u Hrvatskoj, poručila je bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor nakon informacije da je on pozvan na kongres EPP u Zagrebu.

Ta informacija pojavila se u četvrtak i u prvi mah je bilo javljeno da će predsednik Srbije biti jedan od govornika te konfere4ncije koja se održava u hrvatskom Saboru. međutim, HDZ, kao organizator konferencije demantovao je tu informaciju.

Potom se oglasio i hrvatski premijer koji je objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je Vučić kao predsednik stranke koja je pridruženi član Evropske narodne stranke, dakle bez prava glasa, pozvan u Zagreb, kao i svi predstavnici partija koje su u sastavu EPP, i da je na njemu da odluči da li će doći ili ne.

"Svejedno je gde će Vučić govoriti ili sedeti u Zagrebu na skupu EPP-a. On, koji ne priznaje presude suda u Hagu, on koji je u Glini '95. govorio o komadanju Hrvatske, on koji hrvatsku upoređuje sa Hitlerovom Nemačkom, nema šta raditi u Hrvatskoj", naspisala je Tviteru Kosor, ovim povodom glas onog dela Hrvatske koji na odnose sa Srbijom i dalje gleda iz vizure devedesetih.

Kosor je navela da će Kongres biti prilika da "Vučić dovede i prijatelja (generala Veselina) Šljivančanina, osuđenog za zločin u Vukovaru" i da se "opet naruga nestalima koje je obećao tražiti".

"Evo prilike da se podseti i govora u Glini o Hrvatskoj koja to neće biti. Shame (sramota)", napisala je Kosor.

Ona je upitala i zašto je HDZ u EPP ćutao kada je SNS postala pridruženi član grupe.

Reagujući na izjavu premijera Andreja Plenkovića da je Vučić dobio poziv predsednika EPP Dzozefa Daula, Kosor je naglasila da je to nevažno, te da je Daulu neko morao reći da je noć 20. na 21. novembar bila "najstrašnija noć, u kojoj su odvedeni iz vukovarske bolnice pobijeni na Ovčar", a da je zapovednik tada bio Šljivančanin.

Kosor je, odgovarajući drugim korisnicima tvitera koji su reagovali na istu vest, napisala i da "valjda svakom normalnom građaninu Hrvatske nije normalno da se Vučić šepuri po Hrvatskoj".

Predsednik Srbije je sinoć rekao da još nije odlučio da li će doći u Zagreb, a da "histerija" koja se digla u delu hrvatske javnosti zbog njegovog mogućeg dolaska, posebno, kako kaže, kod onog njenog dela koji nikad nije bio naklonjen regionalnoj saradnji i dobrim odnosima Srbije i Hrvatske, može ponekad i da prija ,"jer to znači da dobro radi za Srbiju i svoj narod".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić o izjavi bivše premijerke Hrvatske: Zato je i bivša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2019

Srbija će u budućnosti imati bolje odnose sa Hrvatskom, jer mi strateški nemamo razloga za sukobljavanje, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je to što deo hrvatske javnosti problematizuje njegov mogući dolazak u Zagreb zapravo deo izborne kampanje..."Kada krene izborna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić o izjavi Jadranke Kosor: Zato je i bivša

Izvor: B92, 08.Nov.2019

Ženeva -- Srbija će u budućnosti imati bolje odnose s Hrvatskom, jer mi strateški nemamo razloga za sukobljavanje, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić...On je dodao da je to što deo hrvatske javnosti problematizuje njegov mogući dolazak u Zagreb zapravo deo izborne kamanje..."Kada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.