VW: Još nismo doneli konačnu odluku o novoj fabrici

Izvor: Mondo, 17.Jul.2019, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VW: "Još nismo doneli konačnu odluku o novoj fabrici"

Nemački proizvođač je trenutno u "istražnoj fazi, koja je praćena konkretnim pregovorima na određenim lokacijama".

Foto: promo/Volkswagen AG

Automobilski gigant Folksvagen još nije odlučio gde će graditi novu fabriku, napravljen je uži izbor, a konačna odluka biće doneta na osnovu rezultata pregovora, izjavila je za Politiku portparolka za proizvodnju i prodaju ove nemačke kompanije Lesli Botke.

Ona napominje da su proteklih meseci ispitane >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << različite lokacije u Evropi, a istražna faza sada je praćena i konkretnim pregovorima.

"Ne možemo da otkrivamo detalje o pojedinim lokacijama", navela je Botke.

Ovo izjavom je demantovana informacija da je Folksvagen doneo konačnu odluku da će graditi novu fabriku u Turskoj, u blizini Izmira.

Vučić o Folksvagenu: Od početka sam se PLAŠIO Turske

Prema ranijim najavama, novi VW pogon će se otvoriti do 2023. sa godišnjim kapacitetom do 350.000 jedinica, a proizvodiće kompaktne SUV-ove – Škodu Karok i Seat Ateku.

U konkurenciji za novu fabriku je i Srbija sa mogućim lokacijama u okolini Inđije i Jagodine.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.