VUKOVIĆA UPUCALI U GLAVU PRED ŽENOM I DECOM! Surova likvidacija u Beogradu - napadač pucao i na Zvicera? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2022, 21:57

VUKOVIĆA UPUCALI U GLAVU PRED ŽENOM I DECOM! Surova likvidacija u Beogradu - napadač pucao i na Zvicera? (VIDEO)

Kotoranin Vuković ubijen u mafijaškoj sačekuši, jer nije hteo više da švercuje kokain ni za "škaljarce" ni za "kavčane"

Kotoranin Marko Vuković ubijen je pre tačno dve godine 17. januara, oko 18.45 sati, na parkingu ispred Osnovne škole "Borislav Pekić" u Ulici Danila Lekića Španca na Bežanijskoj kosi kad je sa suprugom došao po decu. Kad su sa decom seli u automobil marke "BMW X6", napadač je prišao i pucao Vukoviću u glavu naočigled žene i dece. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Za ovo ubistvo osumnjičen je Petar Jovanović, poznatiji kao Peca Pitbul, koji je uhapšen u Ukrajini zbog sumnje da je u Kijevu teško ranio vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Marko u koga je pucano hladnokrvno i pred porodicom preminuo je na licu mesta, a policija je prilikom uviđaja našla pet čaura. Na mestu ubistva te večeri je bio i njegov prijatelj, koji je takođe iz Kotora. On je istražiteljima rekao da Vuković ni sa kim nije bio u sukobu i da nije bio iz krimogene sredine.

Neposredno pre ubistva Vuković je prešao je da živi u Srbiju, posle višegodišnjeg boravka u inostranstvu. Bio je pouzdani i školovani pomorac koji je godinama učestvovao u švercu kokaina iz Južne Amerike u Evropu, zbog čega je verovatno i ubijen.

- Izašla sam da prošetam psa, nisam ni znala šta se tačno dogodilo, sve dok nisam videla policiju koja mi nije dala da prođem putem kojim stalno idem. Videla sam potom i ženu kako govori: ''Hitne nema već sat vremena, zovite je!'' Žena je bila u šoku a muškarac je već bio mrtav - ispričala je jedna od stanarki okolnih zgrada.

Napadaču da pobegne sa mesta zločina pomogla je i gusta magla koja je te večeri prekrila Beograd.

Likvidacija Marka Vukovića naručena je iz Crne Gore, a počinilac je jedan državljanin Srbije, koji u kriminalnim krugovima važi za pouzdanog profesionalnog ubicu.

Pomorac Vuković ubijen je u mafijaškoj sačekuši, jer nije hteo više da švercuje kokain ni za "škaljarce" ni za "kavčane". Vuković je ubijen posle jednog sukoba sa "škaljaracima", koji su od njega tražili da im iz Južne Amerike prokrijumčari još samo jednu veću pošiljku droge.

Susret Veljka Belivuka i Radoja Zvicera u Kotoru vremenski se poklopio sa godišnjicama likvidacije Zvicerovog kuma, pomorca Marka Vukovića, koji je ubijen 17. januara 2020. godine na Bežanijskoj kosi u Beogradu, ali i sa ubistvom pripadnika suparničkog klana, "škaljaraca" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, 19. januara isle godine u Atini.

Marko Vuković, iako je ranije sarađivao sa "škaljarcima" i "kavčanima", nije bio pripadnik nijednog klana, niti je imao krivični dosije.

Vuković je, kako su pričali oni koji sebe smatraju upućenim, gotovo sve članove zaraćenih klanova poznavao iz detinjstva iz Kotora. Nije zato hteo da bude ni u jednoj bandi. Završio je pomorsku školu i postao kapetan na prekookeanskim brodovima. I "kavčani" i "škaljarci" su iskoristili svoje poznanstvo sa Vukovićem i napravili dogovor da za njih iz Južne Amerike švercuje kokain. Marko je zauzvrat dobijao novac, kao i garanciju da ga niko neće mešati u sukob crnogorskih klanova.

Marko Vuković bio je u emotivnoj vezi sa srpskom policajkom. On i inspektorka MUP-a bili su u dužoj vezi.

Ubrzo posle ubistva Vukovića ta inspektorka se sama javila kolegama koji su radili na rasvetljavanju ovog zločina. Obratila im se rečima da je "bolje da se sama javi, jer će u svakom slučaju, veštačenjem njegovog telefona doći do nje, do toga da su često razgovarali". Kolegama je priznala da su nekoliko meseci bili zajedno, upoznali su se u Srbiji, ali da ništa nije znala o njegovim poslovima niti da je povezan sa nekim kriminalcima.

Tvrdila je da nije imala pojma da li je on sarađivao sa nekima iz suprotstavljenih kotorskih klanova, iako je i sam bio rodom iz tog primorskog grada i pomorac. Navela je i da su često putovali u inostranstvo, na vikende, ali da nema saznanja da se on tada sastajao sa nekim. Navodno, ona mu ništa nije pričala o svom poslu, kontaktima i istragama za koje je zadužena.

Interesantno je kako pripadnica MUP-a nije proverila muškarca sa kojim je u emotivnoj vezi, posebno ako je pomorac iz Kotora, a posle toga živeo u inostranstvu.

Ova inspektorka, međutim, nije prva pripadnica MUP-a koja se dovodi u vezu sa članovima "kavačkog klana". Njena koleginica, ne iz operative već iz uniformisanog dela MUP-a, policajka PS Vračar Marija Nikolić bila je u kolima kad je 1. januara 2018, u garaži na Vračaru, ubijen Davorin Baltić, visokopozicionirani član "kavčana". Za razliku od inspektorke koja je sa Vukovićem bila u emotivnoj vezi, Nikolićeva i Baltić su bili kumovi. U momentu kad su egzekutori pucali u Baltića, ona se sagnula i meci je nisu pogodili. Iz straha je potom u obližnji kontejner bacila njegov pištolj.

Nišlija Petar Jovanović bio je van domašaja naših istražitelja, a 28. maja, rano ujutru je uhapšen u okolini Odese, luke na Crnom moru, dok je pokušavao da pobegne iz Ukrajine ka Moldaviji. On je samo nekoliko sati pre toga sa Nišlijom Milanom Brankovićem, Crnogorcima Stefanom Đukićem i Emilom Tuzovićem pokušao da u Kijevu ubije  Radoja Zvicera. Nišlije su navodno pucale u Zvicera. Iako su ga pogodili pet puta u grudi, Zvicer je preživeo, a napadače je omela njegova supruga Tamara, koja je istrčala i pucala u njihovom pravcu.

Samo dva dana posle ubistva Vukovića, u atinskom restoranu likvidirani su Igor Dedović, navodni vođa "škaljaraca" i Stevan Stamatović. Pominjalo se da je ova egzekucija upravo osveta "kavčana" za ubistvo Vukovića, ali to nikad nije zvanično potvrđeno.

Peca Pitbul je u Srbiji poznat po spektakularnoj pljački niške ekspoziture Vojvođanske banke, odakle je 5. marta 2010. sa saučesnicima ukrao 48 miliona dinara. Razbojnici su bili maskirani u žene, imali plave perike, a u rukama držali cveće. Robijao je osam godina i iz zatvora izašao u martu 2018. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.