VUČIĆ POSLE TEŠKOG DANA U BRISELU Spremni smo na dijalog i konstruktivan razgovor

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 08:15

VUČIĆ POSLE TEŠKOG DANA U BRISELU "Spremni smo na dijalog i konstruktivan razgovor"

Vučić je, koji je sinoć u Briselu večerao sa izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, ponovio je da će delegacija Beograda doći na dijalog kada god bude zakazan.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je sinoć u Briselu da očekuje sredinom maja poziv za nastavak dijaloga i dodao da je Beograd spreman da se odazove pozivu i da će učestvovati u svakoj vrsti dijaloga, da bi želeli da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << konstruktivan, da se razgovara o rešavanju problema.

On je u izjavi istakao, da postoje mnogi problemi, pre svega u energetici, i da su to stvari koje moraju promptno da se resavaju, zbog različith tumačenja i želje nekih da pokazuju, kakao je rekao, mišiće na severu Kosova.

- Ono na šta sam danas ukazao Miroslavu Lajčaku je činjenice da se Aljbin Kurti hvali time da je glasao u Albaniji, čime de fakto kaže da je svejedno da li ste u Tirani ili Prištini, da je to ista zemlja. Zamislite, iako je Kosovo po Ustavu Srbija, da sam ja glasao u Gračanici, ili nekom drugom mestu na Kosovu. To bi bio skandal svetskih razmera, iako te dve stvari nisu za poređenje i po Ustavu i Rezoluciji 1244 je Kosovo deo Srbije - naglasio je on.

Vučić je istakao da ako neko to uradi bez pozivanja na bilo koji preavni akt i javno govori da idu ka ujedinjenju, dobija blage reakcije i čuđenje.

Kazao je da je to dokaz dvostrukih standarda cele međunarodne zajednice, na šta smo naučili.

- Ono što je za nas važno jeste da garantujemo sigurnost i bezbednost naših ljudi. Insistirao sam ovde na ispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma, na ZSO, i slobodu kretanja, protoka roba I usluga, sve što potpisali u Vašingtonu, jer je to dobro za Beograd, Prištinu i ceo region - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.