VUČIĆ POSLE SVEČANOSTI U KUČEVU: Videćemo šta će biti, možda obaveznog vojnog roka bude, a možda i ne - JA SAM ZA

Izvor: Press, 11.Maj.2022, 11:05

VUČIĆ POSLE SVEČANOSTI U KUČEVU: Videćemo šta će biti, možda obaveznog vojnog roka bude, a možda i ne - JA SAM ZA

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju punionice gazirane vode Rosa Homolje.
Фото:пинк
Председник Србије Александар Вучић присуствовао је свечаном отварању пунионице газиране воде Роса Хомоље у Нересници у општини Кучево. Након свечаности, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << председник је одговарао на питања новинара.
Прво питање које му је постављено било је о враћању обавезног војног рока.
- Полако, тек је отворена дебата... Ја сам за али то је моје мишљење, моћда буде а можда и не буде а што се тиче тих техника од тога колико до колико година, ко би служио, колико то стварно не знам - рекао је Вучић поново нагласио вредност оваквих инвестиција уз напомену да ће бити потребна велика улагања у путеве, обнову моста у овом крају, јер је овај део Србије велики туристички потенцијал али уз велика улагања.
- Од те политике само ме боли глава али не мора и грађане Србије, нека се радују овој новој фабрици - додао је.
Фото: ТВ Пинк Принтсцреен

На питање како коментарише нову визију ЕУ председника Макроне, Вучић каже да није дуго разговарао са њим, а да се неће мешати у унутрашње ствари ЕУ. 
- Волео бих да чујем какав му је коначни план да бих могао да се изјашњавам - рекао је Вучић. 
Одговарајући на питање о јутарњем разговору са Сарачином, председник каже да је тражио да се наша спољнополитичка агенда усклади са европским и да не треба да имамо илузију да ће се прескочити.
- Da, to je tražio. Ne znam kako neko ne zna da je ovo razvoj Srbije, ovo što se dešava u Neresnici. Moramo da se postaramo da dovedemo nove investicije, da ulažemo u turizam u ceo okrug. Ljudi neka se raduju novoj fabrici, a one koje treba da boli glava, neka nas boli glava - rekao je Vučić.
Na pitanje o konačnim rezultatima izbora i koalicijama u Beogradu, Vučić kaže da je jutros prvi put pogledao razliku i još jednom se zahvalio građanima na podršci. 1.500.000 glasova dobio je više od drugoplasiranog kandidata za predsednika, što je, ističe, neverovatan rezultat ali i odgovornost i obaveza.
- Зато морамо да сачувамо мир, стабилност, да гурамо земљу напред, да идемо снажније ка Европи, да сачувамо сваки део земље и саламо о грађанима, те да имамо мање ароганције, бахатости и да више слушамо људе. То је од пресудне важности - рекао је Вучић.
Фото: ТВ Пинк Принтсцреен

Истиче да увек морамо да гледамо грешке и да их исправљамо. Још једном се захвалио америчким партнерима који у Србији виде земљу погодну за улагање, што је одличан сигнал новим инвеститорима.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.