VUČIĆ JASNIJI NEGO IKADA: Dok sam ja predsednik nećemo uvoditi sankcije Kini i Rusiji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021, 13:32

VUČIĆ JASNIJI NEGO IKADA: "Dok sam ja predsednik nećemo uvoditi sankcije Kini i Rusiji!"

Srbija neće voditi politiku uvođenja sankcija Kini i Rusiji

Dok sam ja predsednik Srbija neće voditi politku uvođenja sankcija Kini i Rusiji, poručio je danas šef srpske države Aleksandar Vučić.

Na pitanje za komentar na navodnu najavu ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog o osnivanju Peterburškog informativnog centra, kao i da navodno iza toga stoji Jevgenij Rogozin, koji je na crnoj listi SAD, te pitanje da li će se Rogozin naći i na crnoj listi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije, rekao da ništa ne zna o osnivanju takve institucije.

- Što se tiče stavljanja na crne liste građana Rusije i Kine, Srbija u tome nije učetsvovala jer to svakako ne bi bio prijateljski gest prema našim prijateljima iz Rusije i Kine - kazao je on.

Vučić je rekao da je još malo vremena ostalo, pošto su, kako kaže, njegovi politički protivnici svakako pobednici na izborima u Beogradu, a da nisu daleko od toga da pobede na drugim izborima. Onda mogu, kako je rekao, da vode politiku sankcija.

- Dok sam ja predsednik Srbija neće biti uvođenja sankcija Kini i Rusiji. Ja to govorim na svakom mestu, jer samo iskrena i jasna politike može da bude politika koja vodi Srbiju u budućnost - ocenio je on.

Rekao je da ima dovoljno velika leđa da može da izdrži sve pritiske.

- Mi da ulazimo u sukobe sa Kinom i Rusiju nećemo sigurno - podvukao je on.

Ujedno se zahvalio građanima i graditeljima iz Azerbejdžana, istakavši da će Srbija nastaviti da gradi, radi i raste brže nego što smo se sami nadali, ali stabilno, i da raste brže nego što bi poneki želeli.

- Nećemo da se izvinjavamo za to. Politiku ćemo da vodimo sami, a ona će uvek biti u interesu Srbije i njenih građana - zaključio je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Dok sam živ neće biti

Izvor: B92, 29.Apr.2021

Dok sam ja predsednik Srbija neće voditi politku uvođenja sankcija Kini i Rusiji, poručio je danas šef srpske države Aleksandar Vučić...Na pitanje za komentar navodne najave ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog o osnivanju Peterburškog informativnog centra, kao i da navodno iza toga...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.