VRŠNJAČKO NASILJE NE JENJAVA! Dve učenice (8) osnovne škole u Smederevu pretukle drugaricu (7)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2019, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VRŠNJAČKO NASILJE NE JENJAVA! Dve učenice (8) osnovne škole u Smederevu pretukle drugaricu (7)

Ministarstvo prosvete poslalo je inspekciju u školu.

Slučaj vršnjačkog nasilja zabeležen je i u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Smederevu, gde su dve devojčice drugog razreda navodno davile godinu dana mlađu učenicu.

Incident se dogodio prošle nedelje, a Ministarstvo prosvete poslalo je inspekciju u tu školu, dok iz školske uprave tvrde da su preduzeli sve mere kako bi se ispitao ceo slučaj.

Majka sedmogodišnje devojčice je navela da su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njenu ćerku fizički napale dve devojčice iz škole prošlog utorka i da je slučaj prijavila u petak.

Direktorka škole Dijana Ćetković kazala je da ta škola ima tim koji je formiran za zaštitu od nasilja, zlostavljanja i diskriminacije i da postupaju po svim zakonima.

-Postoji protokol i toga se držimo. Na svaku prijavu, bilo kakvo saznanje, odmah ispitujemo slučaj - rekla je direktorka škole Ćetković.

Udruženje "Drug nije meta" jedino je udruženje u Srbiji koje u fokusu rada ima prevenciju vršnjačkog nasilja. Kroz mnogobrojne aktivnosti udruženje je uključilo hiljade učenika i nastavnika, a na njihovom sajtu možete zakazati besplatnu radionicu, pronaći savete i brojne korisne informacije.

Hteli sekirama protiv topova: Zašto je ova bitka SRPSKE VOJSKE posebna? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.