VRABAC SERVIS ĆE ZNAČITI SVIMA: Jedno od vozila prilagođeno je osobama sa invaliditetom

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"VRABAC SERVIS" ĆE ZNAČITI SVIMA: Jedno od vozila prilagođeno je osobama sa invaliditetom

Nova linija javnog prevoza "Vravac servis" uvedena je prvenstveno zbog stanovnika centralne gradske zone, ali nju će koristiti i turisti koji posećuju centar grada.

On je, naime, naglasio da se sa proširenjem pešačkih zona u centru grada iskazala potreba za ovom vrstom usluge, odnodno uvođenja ove posebne linije.

- Sa ovim elektronskim i ekološkim vozilima sigurno ćemo postići cilj da, s jedne strane, oni ljudi koji žive u ovom delu grada mogu brže da dođu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa jedne na drugu tačku, a sa druge strane, i veliki broj turista koji posećuju centar grada će moći potpuno besplatno da se prevozi – rekao je Mladenović.

On je precizirao da postoje četiri vozila od kojih je jedno prilagođeno osobama sa invaliditetom, a septembar će biti probni period.

- Vozila će se kretati od 8 do 22 časa, intervali vožnje su na deset minuta, a na trasi se nalazi osam stajališta.

- Pošto ovaj servis ide kroz pešačku zonu, vozila će se kretati usporeno, ali će svi oni koji ga koriste moći da uživaju u čarima centralne zone. Prolaziće preko Trga republike, Topličinog, Kosančićevog i Obilićevog venca  koji su rekonstruisani i gde imamo potopuno nove i uređene površine - rekao je Mladenović.

On je napomenuo i da je, zahvaljujući saradnji sa Filološkim fakultetom, organizovan poseban kurs engleskog jezika za vozače GSP-a koji će biti za volanom vozila  "Vrabac servisa" što će posebno doprineti kvalitetu ove usluge.

 Mladenović se sa ekipom TV Prva provozao vozilom "Vrabac servis" kako bi se uverio kako funkcioniše i tom prilikom zaustavio se na Trgu republike najavivši njegovo otvaranje za saobraćaj danas u devet sati.

Jedna od žena sa invaliditetom, koja se provozala "Vrapcem" istakla je njegov značaj i zahvalila se Gradu Beogradu što je omogućio pristup i osobama sa posebnim potrebama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"VRABAC" IZ PTIČJE PERSPEKTIVE: Pogledajte vožnju novim gradskim vozilom snimljenu DRONOM (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2019

Nova linija javnog prevoza "Vrabac servis" uvedena je zbog stanovnika centralne gradske zone i turista koji posećuju centar grada..."Vrabac" ide kroz pešačku zonu, vozila će se kretati usporeno, ali će svi oni koji ga koriste moći da uživaju u čarima samog centra grada...Prolaziće preko Trga...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.