VOZAČI UPLAŠENI, tehnički pregledi se masovno PADAJU: Spisak se širi, na redu SPOJLERI

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2018, 07:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOZAČI UPLAŠENI, tehnički pregledi se masovno PADAJU: Spisak se širi, na redu SPOJLERI

Oprezno

Rigorozniji tehnički pregled dovoljno je uplašio srpske vozače, a već se pojavio novi spisak sa čak 35 novih stavki zbog kojih neće moći da registruju automobil. Spisak se širi društvenim mrežama, a po njemu, tehnički se pada ako je na vozilu dotad spojler na poklopcu prtljažnika, montiran drugačiji branik, dodata svetla za maglu ili čelična felna zamenjena aluminijumskom...

Pročitajte i:

Kako do sada nije bilo reči o ovome, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mnogi se pitaju hoće li proći tehnički pregled budući da je veliki broj vozila u Srbiji na ovaj ili onaj način prepravljen. Iz Agencije za bezbednost saobraćaja poručuju da ovo nije zvaničan dokument, ali i napominju da se većina ovih stavki sa spiska poklapa sa onim što predviđa Zakon o bezbednosti o saobraćaju. Ističu i da je potrebno da imaju odgovarajuću dokumentaciju kako bi vozilo ispunilo propisane uslove.

S druge strane, naglašavaju i da nije moguće dati uvek jasan odgovor da li se navedene modifikacije mogu svrstati u prepravku ili popravku vozila, za koju nije potrebno sprovesti ispitivanje vozila.

I servisi potvrđuju da se većina stavki smatra prepravkom, ali napominju da one zasad prolaze tehnički pregled i da čekaju instrukcije agencije da sve prperavke kontrolišu i za iste traže atest.

- Dolaze nam, recimo, sa ugrađenim zvučnicima u gepeku ili promenjenim dnevnim svetlom. Zasad to tolerišemo, dok je za folije, ugradnju plina ili stavljane spojlera neophodna dozvola. I mi smo zbunjeni ovim spiskom i očekujemo detaljnija uputstva da li će za sve prepravke biti potrebno ispitivanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.