VOZ IZLETEO IZ ŠINA! Ima mrtvih i povređenih, vagoni se zabijali jedan u drugi, usledio je horor (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021, 19:26

VOZ IZLETEO IZ ŠINA! Ima mrtvih i povređenih, vagoni se zabijali jedan u drugi, usledio je horor (FOTO)

Jauci na sve strane

Najmanje jedna osoba je poginula, a 40 ljudi je povređeno nakon ispadanja voza iz šina u Pakistanu. Osam vagona voza koji je išao za Lahor iskočilo je iz šina u južnom Pakistanu rano u nedelju, kada je poginuo najmanje jedan putnik, a povređeno 40, saopštili su zvaničnici.

Nesreća se dogodila između stanica Rohri i Sangi u južnoj provinciji Sind i prouzrokovala je privremenu obustavu železničkog saobraćaja u oba smera, rekao je Kamran >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Lašari, zvaničnik železnice. Nije bilo odmah jasno šta je prouzrokovalo iskakanje voza iz šina.

Rohri train accident: Laborers cut railway tracks with hand cutter

SUKKUR: The Pakistan Railways (PR) authorities failed to provide the latest machinery for the rescue and relief operation near Sangi railway station, where nine bogies of the Lahore-boun… https://t.co/j1zM9N0TZr pic.twitter.com/Y895SYZr2e

— Ivan (@Ivanbar333) March 7, 2021

Nesreće sa vozovima uobičajene su u Pakistanu, gde vlade nisu posvetile pažnju poboljšanju loše održavanog sistema signala i rekonstrukcije zastarele železnice.

Pakistan’s railways have witnessed a number of accidents over the last few years, including frequent collisions between vehicles and trains pic.twitter.com/Sq4YgYXF60

— Kashmirvision (@ZaaryaK) March 7, 2021

Lašari je rekao da je osam vagona od ukupno 18 vagona koji su krenuli iz Karačija za istočni grad Lahor iskočilo iz šina, dok je šest upalo u plitak jarak. Spasilački službenik Muhamed Aršad rekao je da su mrak i udaljena lokacija šina otežali napore spasavanja.

RT:#BreakingNews #Train accident in #Karachi #Pakistan

9 Train cars upside down.several injured & died . Rescue teams arriving. @KahkashanHaide3 @widhyarthi @realhumanrights @smumairquadri #Pray for pessengers.🙏 #news #media @BNN_Breaking @kwilliam111 @ESSA_A1I @naila_waseem6 pic.twitter.com/UMQDeAmC8e

— #JusticeForNadeemSamsonن ✝️ (@Justis_4_Samson) March 6, 2021

Rekao je da su telo žene koja je poginula i 40 povređenih putnika prebačeni u bolnice u obližnjim gradovima. Nije bilo odmah jasno koliko je putnika bilo u vozu.

چوبیس گھنٹوں میں 5 ٹرین حادثات، ریلوے کی کارکردگی پر سوالیہ نشانhttps://t.co/HC26Gu9FbZ#Pakistan #Lahore #Karachi #business #railways #train #accident #track #transport #media #AzamSwati#QalamkarNews | #Qalamkar | #قلمکار pic.twitter.com/RNqVNguWaD

— Qalamkar - قلمکار (@QalamkarNews) March 7, 2021

Ministar železnica Azam Savati rekao je za lokalnu televizijsku stanicu da se nesreća istražuje i da će vlada obezbediti finansijsku nadoknadu porodici poginule žene i svim povređenim ljudima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.