VOICE: U Kuli se gradi asfaltna baza bez potrebnih dozvola

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2018, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOICE: U Kuli se gradi asfaltna baza bez potrebnih dozvola

U krugu nekadašnje ciglane, odnosno Industrije građevinskog materijala "Telečka" u Kuli, ubrzano se gradi asfaltna baza, iako još nije dobila potrebne lokacijske uslove i iako se nalazi u blizini kuća, čiji stanovnici za sada mogu samo da nagađaju o potencijalnoj opasnosti po zdravlje, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Izabrana lokacija je "zapravo tek mali deo" imovine Perice Videkanjića iz Srpske napredne stranke, koji je ove godine podneo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ostavku na funkciju predsednika opštine, a za kojeg su mediji izveštavali da je bio upleten u različite afere, navodi VOICE (www.voice.org.rs).

Videkanjić je pre toga ignorisao javnu preporuku za razrešenje koju mu je uputila Agencija za borbu protiv korupcije.

Investitor asfaltne baze je preduzeće Ekstra-auto transport iz Vrbasa, koje je i novi vlasnik te parcele koja je doskoro bila u vlasništvu porodice Videkanjić.

To preduzeće je krajem 2016. godine, sa francuskim konzorcijumom "Sade", u postupku javne nabavke, dobilo posao najvećeg investicionog ulaganja u 2017. godini - izgradnje kanalizacione mreže u Kuli.

Ugovor vredan 600 miliona dinara sa izabranom, ali i jedinom grupom ponuđača, u ime opštine Kula potpisao je Perica Videkanjić.

VOICE navodi da asfaltna baza nema ni lokacijske uslove, što je jedan od prvih koraka u dobijanju svih zakonom predviđenih dozvola.

Dodaje se da je Odeljenje za urbanizam opštine Kula već u dva navrata ove godine iz bezbedosnosnih razloga odbilo zahtev investitora Ekstra auto transport doo iz Vrbasa.

Bez obzira na to, navodi VOICE, radovi na izgradnji asfaltne baze su "u punom jeku".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.