VODITELJKA SLAGALICE PONOVO ZAPALILA DRUŠTVENE MREŽE: Kako sad kaže kontinent? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022, 13:40

VODITELJKA SLAGALICE PONOVO ZAPALILA DRUŠTVENE MREŽE: Kako sad kaže "kontinent"? (VIDEO)

Popularna novosadska voditeljka Kristina Radenković na RTS-u vodi i kviz "Stigni me ako znaš".

Nakon što je voditeljka slagalice Kristina Radenković ispravila takmičara Slagalice, reč kontinent postala je tema rasprave u javnosti. Neki su stali na stranu jezičke norme i voditeljke, dok su se drugi baš naljutili zbog ovakvog, oni bi rekli, "jezičkog elitizma". Sada se kontinent opet pominje, doduše u drugom kvizu, koji vodi takođe Kristina Radenković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Nakon jedne epizode, nekoliko korisnika Tvitera koji su pažljivo slušali pitanja koja je Radenković postavljala, skrenuli su pažnju na način koji je akcentovala tu "famoznu" reč.

- Na kom kontinentu se nalazi Alma, sistem od 66 radio teleskopa - pitala je Kristina, koja je ovog puta i sama akcenat izgovorila na poslednjem slogu reči. Nepravilno.

U sledećem pitanju "Na kom kontinentu se nalaze reke Amu Darja i Sir Darja?", ponovo je isto izgovorila "kontinent", a da je u Slagalici verovatno bi sama sebe ispravila.

Kristina Radenkovic je takmicara u Slagalici ispravljala za izgovor rijeci Kontinent, a poslusajte kako istu rijec izgovara u #stignimeakoznas .#slagalica #caosvima #kristinaradenkovic pic.twitter.com/3IRAmp5eKI

— L (@careless07less) February 12, 2022

- Ospice dobijem kad čujem ono kontinent iz Slagalice - napisala je jedna korisnica na Tviteru.

Podsetimo, voditeljka je ispravila takmičara da je pogrešno akcentovao reč „kontinent“, iako je dao tačan odgovor u kvizu, čime je izazvala burne reakcije na društvenim mrežama.

Uprkos tome što je akcentovanje voditeljke tada bilo ispravno, jer se reč nikada ne akcentuje na poslednjem slogu, u svakodnevnom govoru niko ne izgovara reč "kontinent" na takav način, pa je ova primedba razbesnela deo publike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Voditeljka „Slagalice“ ponovo na meti Tviteraša zbog reči ‘kontinent’

Izvor: Luftika.rs, 13.Feb.2022

Voditeljka „Slagalice“ Kristina Radenković nalazi se na meti „zlih“ tviteraša od trenutka kada je ispravila akcentovanje reči kontinent koju je izgovorio jedan od učesnika ovog popularnog kviza.. Ona se oprobala i kao voditeljka kviza „Stigni me ako možeš“, a ljubitelji kvizova u Srbiji,...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.