VLADIMIR BOŽOVIĆ MORA DA NAPUSTI CRNU GORU! Ambasador Srbije proglašen za PERSONU NON GRATA

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 18:00

VLADIMIR BOŽOVIĆ MORA DA NAPUSTI CRNU GORU! Ambasador Srbije proglašen za PERSONU NON GRATA

Ministarstvo vanjskih poslova uputilo zvaničnu notu kolegama iz Srbije

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir  Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru,  saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Kako su naveli u Ministarstvu, u skladu sa članom 9. i 41. Bečke konvencije o diplomatskim privilegijama i imunitetima, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je danas ambasadora Republike Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Crnoj Gori, Vladimira Božovića za personu non grata i zatražilo da napusti Crnu Goru.

- Nakon dužeg i kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao "oslobođenjem" i "slobodnom voljom" crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo - navodi se u saopštenju.

Oni su rekli da je time, takođe, unizio i najviše zakonodavno i predstavničko telo - Skupštinu Crne Gore, koja je 29. novembra 2018. usvojila Rezoluciju o poništenju odluka Podgoričke skupštine kojima je, kako tvrde, ukinut dotadašnji suverenitet Crne Gore, njena teritorija prisajedinjena Kraljevini Srbiji i nasilno detronizovan kralj Nikola Petrović Njegoš.

- Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore je o ovome na uobičajeni način, notom, obavestilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, a nota će biti uručena i ambasadoru Božoviću - navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.