VLADIKA JOANIKIJE POSTAVLJEN ZA ADMINISTRATORA MITROPOLIJE: Odluku doneo sveti Sinod Srpske pravoslavne crkve

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 23:13

VLADIKA JOANIKIJE POSTAVLJEN ZA ADMINISTRATORA MITROPOLIJE: Odluku doneo sveti Sinod Srpske pravoslavne crkve

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije (83) preminuo je danas u Kliničkom centru Crne Gore.

Sveti Sinod SPC je postavio danas episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija za administratora Mitropolije crnogorsko primorske.

On će biti sahranjen u nedelju u kripti Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, a već ceo dan se vernici opraštaju od voljenog pastira. Njegovo telo je trenutno u Cetinjskom manastiru, gde reke vernika čekaju da se poklone svom mitropolitu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Izjave saučešća stigle su iz celog sveta, od predsednika Vučića i patrijarha srpskog Irineja, preko poglavara RPC Kirila i svih viđenijih ličnosti.

Da podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović preminuo je jutros u Kliničkom centru u Podgorici gde se lečio od koronavirusa.

Amfilohije je petog oktobra u lošem zdravstvenom stanju primljen u cetinjsku bolnicu, a potom prebačen u Klinički centar. Testiranje je pokazalo da je bio zaražen korona virusom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.