VIRUS LJUBIŠI UBIO SVE ŠTO JE IMAO: Ne znam šta ću sad, ostao sam potpuno sam u praznoj kući

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020, 12:15

VIRUS LJUBIŠI UBIO SVE ŠTO JE IMAO: "Ne znam šta ću sad, ostao sam potpuno sam u praznoj kući"

Godinama se brinuo o bolesnim roditeljima i sekirao zbog sestre koja nije mogla bez insulina

Smrtonosna bolest kovid 19 odnela je i trećeg člana porodice Rakić iz Paraćina! Ceo grad je u šoku jer su se svi molili da bar Ljiljana preživi i da brat Ljubiša (43), posle roditelja, ne sahranjuje i sestru. Nažalost, upravo to se dogodilo. Gotovo izgubljen od tuge i bola, Ljubiša je u ponedeljak najmiliji rod sahranio na gradskom groblju u Paraćinu i to u prisustvu samo nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rođaka, jer opasnost od smrtonosne zaraze još nije prošla.

- Ne možete ni da zamislite kako se osećam. Nadao sam se, priželjkivao, molio, da mi bar sestra ostane u životu, da preživi, da ne ostanem potpuno sam u praznoj kući, bez roditelja, siroče. Bio sam srećan kad me je pre nekoliko dana iz KBC Zemun, gde se lečila, medicinska sestra obavestila da je Ljiljana skinuta sa respiratora, da joj je bolje. Ali, nije izdržala. Samo dan nakon toga joj je pozlilo i umrla je. Preminula je 8. maja, ostavila mene da svisnem od tuge. A imala je samo 47 godina - rekao je Ljubiša.

Nesrećna Ljiljana je bila težak dijabetičar, na insulinu, ali se brat, ipak, nadao.

- Za tri nedelje imao sam tri sahrane. Najpre mi je otac Dragan (70) umro od iste stravične bolesti u KBC "Dragiša Mišović". Njega sam sahranio 22. aprila, a samo dva dana kasnije umrla mi je i majka Radmila. Ona je ležala u KBC Zemun, gde mi je bila i sestra, samo je moja nesrećna Ljilja otišla dva-tri dana ranije. Otac mi je bio težak bubrežni bolesnik, imao je i kancer prostate, verujem da se zarazio na dijalizi u Ćupriji. On se prvi razboleo, zatim majka i sestra. I majka mi je bila težak bolesnik, operisala je kancer bešike. Zbog svih tih njihovih bolesti nisam ni mogao da radim. Sad i ne znam da li sam u stanju da počnem bilo šta, ne znam šta ću, ne znam kako ću, virus mi ubio sve što sam imao - rekao je Ljubiša.

On se godinama brinuo o bolesnim roditeljima, sekirao zbog sestre koja nije mogla bez insulina. Dok mu je cela porodica bila u bolnici, jedina želja koju je imao bila je da ozdrave. Kasnije, kad je roditelje sahranio, vapio je, pred Bogom, da mu ne uzme sestru.

- Samo sestru neka mi Bog ostavi, makar uzeo mene, ne nju. Ne daj Bože ovo ikom da se desi, ovakva tragedija i bol. Samo nju Bog da mi poštedi, meni ništa drugo na ovom svetu ne treba - napisao je, u nadi, Ljubiša na svom profilu na "Fejsbuku", dok je njegova Ljiljana bila živa.

Ljubiša je ostao jedini izdanak porodice Rakić. A kako će da krene dalje - ni sam ne zna.

Ceo Paraćin se, zajedno sa Ljubišom, molio za spas barem jednog člana njegove porodice.

- Posle vesti o Ljiljaninoj smrti, svi smo u šoku i neverici, jer je sestra bila, ipak, mlada, očekivali smo da se oporavi. Ovo je najveća tragedija u Paraćinu u ovoj epidemiji, a preminulo je čak trinaest osoba. To je veliki broj, a od tih trinaestoro, troje je iz porodice Rakić - kaže jedan od suseda ove porodice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.