VIKEND U GRADU Od Pozorišta Zvezdarišta do izložbe posvećene Delči

Izvor: Blic, 18.Nov.2017, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIKEND U GRADU Od "Pozorišta Zvezdarišta" do izložbe posvećene Delči

Međunarodna izložba pasa, koncert Sajsi MC, izložba fotografija posvećena Delči, samo su neka od dešavanja koja će obeležiti vikend u srpskoj prestonici. Beograđani, a posebno najmlađi moći će da uživaju na većini zanimljivih događanja kao što su predstave, radionice i seminari potpuno besplatno.

SUBOTA

1. Festival "Pozorište Zvezdarište"

Gradska opština Zvezdara organizuje 14. pozorišni festival "Pozorište Zvezdarište" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je počeo 17. i trajaće sve do 23. novembra, a predstave će biti prikazane na nekoliko lokacija u gradu. U subotu mališani mogu pogledati predstavu "Mala škola rokenrola" od 11 sati u malom pozorištu Duško Radović, dok je za 18 sati pripremljena predstava "Pinokio" u UK Vuk Stefanović Karadžić.

2. Priča o čokoladi u Muzeju primenjene umetnosti

Izložba "Crno i belo-Priča o čokoladi" biće održana u Muzeju savremene umetnosti od 11 sati što je poslednji od tri dana održavanja izložbe.

Autorke su mr Olja Vasić i dr Desa Đurđević iz Prirodnjačkog muzeja, a organizatori su pozvali posetioce da se "upoznaju sa zanimljivom i bogatom istorijom čokolade". Ulaz je slobodan.

3. Festival kantautora "Kantfest"

U okviru Beogradskog festivala kantautora "Kantfest" posetioci će prvog dana vikenda moći da posete radionicu od 16 sati u Teatru Levo.

O svojoj karijeri pričati Vedran Ivorek iz Hrvatske, Jovica Ilić iz Makedonije i Mat Petrarka iz SAD.

4. Radionica za decu u Muzeju Vuka i Dositeja

Narodni muzej organizuje besplatnu radionicu "Boginja Atena" za decu uzrasta od 10 do 14 godina u Muzeju Vuka i Dositeja od 12 sati. Učesnici radionice imaće priliku da saznaju ko je bila boginja Atena, zašto su je poštovali u grčkom svetu, koji su joj hramovi posvećeni i kako se ikonografski predstavljala. Ulaz je slobodan uz obavezno prijavljivanje zbog ograničenog broja mesta.

5. Program "Like za COOLturu" za decu i mlade

Interaktivni kulturno-edukativni program "Like a COOLturu" namenjen deci i mladima biće održan u 18 sati u Kancelariji za mlade GO Savski venac (Kneza Miloša 47) u organizaciji udruženja "Građanska alijansa", "Talasi" i književne omladine Srbije.

Savete o ličnom i profesionalnom usavršavanju, između ostalog, kroz priču će davati pisci Duško Blagojević, Katarina Krstajić, Nemanja Jovanov i Srđan Tomić.

6. Sajsi Em-Si u DK Studentski grad

Hip hop pevačica Ivana Rašić poznatija pod pseudonimom Sajsi Em-Si održaće koncert u Domu kulture Studentski grad od 20 sati. Ulaz je besplatan, a karte se mogu podići na portirnici DKSG.

7. Koncert duvačkog kvinteta FMU

Koncert duvačkog kvinteta Fakulteta muzičke umetnosti biće održan u 18 sati u holu ispred Centralne čitaonice Narodne biblioteke Srbije. Autor i urednik programa je Nikola Vukanović. Ulaz na koncert je besplatan.

8. Dani eksperimentalnog filma

Drugog dana festivala Dani eksperimentalnog filma "Nepredviđeni" u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21) biće održane projekcije, predavanja i tribine.

Program počinje u 18.30 retrospektivnom selekcijom filmova ruskog autora Vadima Klimova, zatim sledi predavanje prof. Dragana Dimčića sa FDU od 19 i od 20 sati će biti prikazani digitalni filmovi, dok je u 21.30 proglašenje pobednika. Ulaz na sve događaje je besplatan.

NEDELJA

1. "Uspavana lepotica" na festivalu "Zvezdarište"

U okviru 14. pozorišnog festivala "Pozorište Zvezdarište pod sloganom "Zvezdarište-tamo gde bajke stanuju" biće prikazana predstava "Uspavana lepotica" u UK Vuk Stefanović Karadžić.

Predstavu će izvesti glumci iz pozorišta "Boško Buha" u 12 sati, a namenjena je deci uzrasta od pet do 12 godina.

2. Poklon dečja predstava u CK "Vlada Divljan"

Povodom obeležavanja Dana centra u Centru za kulturu "Vlada Divljan" na Paliuli biće odigrana poklon pozorišna predstava za decu "Avanture Boće Zloće" od 12 sati. Besplatne ulaznice mogu se preuzeti od 12 do 18 sati na biletarnici Centra za kulturu "Vlada Divljan".

3. Poezija na "Kanfestu"

Čevrti Beogradski festival kantautora "Kanfest" obradovaće i ljubitelje poezije od 19 sati. U Matici iseljenika Srbije (Nušićeva 4/I) biće održan poetsko-muzički kabare "Arte brate" Vladimira Blagojevića i Miodraga Jakšića, a njihovi gosti će biti "Johnny L'Ove i Skvo". Ulaz je besplatan tokom svih dana trajanja festivala.

4. Krav Maga seminar za decu

Povodom međunarodnog dana deteta Krav Maga Global Srbija organizuje besplatan seminar za decu uzrasta od pet do 16 godina u Ulici despota Stefana 115.

Seminar je podeljen na dva dela, te će za najmlađe (od pet do devet godina) početi u 11, a za njihove starije drugare (od 10 do 16 godina) početi u 12.30 sati. Instruktori će deci besplatno preneti znanje o bezbednosti i tehnikama samoodbrane, a sve kroz zabavu i igru.

5. "Dan američkih koledža" u DOB-u

Dimplomci američkih univerziteta, trenutni studenti i neki od roditelja američkih studenata od 16 do 19 sati u Domu omladine Beograda predstaviće kako izgleda živeti i studirati u Americi. Diplomci će pričati i o opštim stvarima u SAD, radnim obavezama, ispitima, kao i o životu u kampusu i oko njega. Manifestacija je besplatna, ali je prijavljivanje obavezno.

6. Izložba pasa na Beogradskom sajmu

61. CACIB Beograd - međunarodna izložba pasa svih rasa biće održana od 7.00 do 17.00 sati u halama 1 i 4 Beogradskog sajma.

Pse iz više od 30 zemalja učesnica ocenjivaće 20 međunarodnih kinoloških sudija. U okviru manifestacije održaće se i sportsko takmičenje vrhunski obučenih pasa, kao i izbor za najboljeg mladog psa vodiča, a na kraju i izbor za najlepšeg psa izložbe. Cena ulaznice je 300 dinara.

7. Karate turnir u SC Voždovac

Drugi karate turnir "Arena kup" biće održan od 10 sati u Sportskom centru Voždovac.

U Crnotravskoj 4 održaće se pojedinačna i ekipna takmičenja, od kata do borbi. Prijavljivanje zainteresovanih obavlja se do 18. novembra do 15 sati.

8. Besplatna škola za trudnice i tate na Zvezdari

Prvo predavanje u okviru Besplatne škole za trudnice i tate biće održano u nedelju od 11 sati u Skupštinskoj sali GO Zvezdara (Bulevar kralja Aleksandra 77), a nastaviće se svake sledeće nedelje. Posetiocima će pričati psiholog Jelena Jeremić na temu "Osnaživanje budućih roditelja u savladavanju svakodnevnih prepreka i izazova koje roditeljstvo donosi".

9. Izložba posvećena Delči u Ateljeu 212

Jednodnevna izložba fotografija "Krenuo sam davno" posvećena kultnom pevaču grupe "U škripcu" Milanu Delčiću Delči biće održana u Ateljeu 212.

Posetioci će najpre od 19 sati moći da pogledaju Delčine fotografije i lične stvari, potom će od 19.30 biti održan besplatan mini-koncert posvećen ovom multimedijalnom umetniku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.