VIDI SE SVETLO NA KRAJU TUNELA: Poznato koliko ruskih vakcina protiv korone stiže u Srpsku najkasnije sutra 

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2021, 21:57

VIDI SE SVETLO NA KRAJU TUNELA: Poznato koliko ruskih vakcina protiv korone stiže u Srpsku najkasnije sutra 

Šef predstavništva RS u Rusiji veruje da će se pošiljke ustaliti na sedam do deset dana

Zbog pogoršane epidemiološke situacije vlasti u Republici Srpskoj pozivaju na poštovanje mera, a podatak koji ohrabruje je da bi, prema najavama iz Moskve, 20.000 doza vakcina Sputnjik V trebalo bi da stigne u Banjaluku najkasnije sutra.

U poslednja 24 časa korona virus potvrđen je kod 323, od 997 testiranih osoba u Republici Srpskoj, a preminulo je pet obolelih, prenosi RTRS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Planirano je da pošiljka od 20.000 vakcina Sputnjik V za Republiku Srpsku iz Moskve do Beograda stigne avionom, a odatle drumskim saobraćajem do Banjaluke.

- Mislim da ćemo svakih sedam do deset dana dobijati po jedno 20.000 vakcina - istakao je šef predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović.

Vakcinisanje za građane Republike Srpske je besplatno i na dobrovoljnoj bazi

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da nabavka vakcine ide po planu i da su do sada kupili 400.000 doza ruske vakcine.

Republika Srpska je uz 400.000 vakcina Sputnjik V, čije je dopremanje počelo, uplatila isto toliko doza iz programa Kovaks o čijim pošiljkama u RS još nema nagoveštaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.