(VIDEO) OVAKO JE IZRUČEN MARKO MILIĆEV: Ubica stigao letom iz Moskve!

Izvor: Kurir, 07.Sep.2014, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) OVAKO JE IZRUČEN MARKO MILIĆEV: Ubica stigao letom iz Moskve!

Osumnjičen da je, nakon što je automobilom udario mladića Luku Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu, sa prijateljima pobegao sa lica mesta, a 15 dana kasnije i iz zemlje

BEOGRAD - Vozača "kantrimena" Marka Milićeva Kina je izručila Srbiji i on je večeras u 22.10 sleteo na beogradski aerodrom... Milićev je sproveden u Okružni zatvor  utvrđivanja identiteta. U policijskoj pratnji bila su dva policijska "land rovera" i jedan "pežo". Milićev je u Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stigao letom "Aeroflota" iz Moskve!

Milićev je ranije osuđivan u Srbiji i policija poseduje njegove podatke i otiske prstiju tako da se očekuje da ta procedura bude brzo okončana.

Nakon toga, trebalo bi da bude sproveden u Okružni zatvor u Beogradu i u roku od 48 sati od hapšenja (na aerodromu) priveden kod sudije za prethodni postupak.

Zakon nalaže da se pred sudijom izjasni o tome gde i zašto se skrivao, nakon čega će biti odlučeno da li će rešenje o pritvoru ostati na snazi.

Milićevu je pritvor određen 19. avgusta kada je za njim raspisana i Interpolova poternica jer je bio u bekstvu, po kojoj je 29. avgusta uhapšen u Kini.

Prema zakonskoj proceduri, Milićev će u najkraćem roku biti saslsusan u Trećem osnovnom tužilaštvu koje vodi istragu protiv njega i njegovih pomagača, koji su mu pomogli da se krije 15 dana u Beogradu nakon nesreće 25. jula.

On je 10. avgusta letom za Istanbul u 12 i 25, sa svojim pasošem nasustio zemlju. Imao avionsku kartu u jednom pravcu.

Uhapšen je u Kini 29. avgusta po sprskoj poternici, a pošto nije imao uredne papire za boravak u Kini ta država je odlučila da ga protera bez čekanja formalnog zahteva za izručenje koji je ranije najavljen iz Srbije.

Milićev se tereti za krivično delo "teško belo protiv bezbenosti javnog saobraćaja", učinjeno iz nehata i za koje mu prema zakonu preti kazna od 1 do 8 godina zatvora.

Na teret mu se stavlja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći za koje je zaprećena ista kazna.

Za sutra je u istrazi planirano saslušanje osumnjičene Bojana Petrović, koja se do sada branila ćutanjem, ali je preko advokata iz pritvora zatražila ipak da izjavu Trećem osnovnom tužilaštvu koje vodi tu istragu.

U pritvoru su, osim Petrovićeve, Milićev kum Bratislav Vesović, Tamara Bogdanović, Nikola Lepen, Dana Manevski, Saša Janković, Bojana Petrović i Milica Novaković.

Oni se terete za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela.

Zakon predviđa da onaj ko pomaže da ne bude otkriven učinilac krivičnog dela za koje je predvidena kazna teža od pet godina zatvora, može dobiti do pet godina zatvora.

Tužilaštvo je sa nekim od osumnjičenih počelo pregovore o skalpanju sporazuma o priznanju krivičnog dela, ali detalji nagodbi još nisu precizirani.

Prijatelji Marka Milićeva, koji su bili u "kantrimenu" kada je on na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, nakon nesreće prešli su u taksi vozilo. Milićev je taksisti naredio da ga prati, pa je i on osumnjičen u ovom slučaju za pomaganje.

Milićevi prijatelji iz vozila, njegov kum Bratislav Vesović kod koga su se prema sumnjama sakrili svi posle incidenta, kao i taksista, se sumnjiče da su izvršili krivično delo - pomoć učinocu posle izvršenja krivičnog dela.

Vozilo za koje se sumnja da je Milićev vozio u trenutku nesreće nije pronađeno, ali je policija utvrdila da je reč o kradenom autu, i da iza toga stoji dobro organizovana kriminalna grupa koja je automobile krala u inostranstvu, a potom ih dovozila u Srbiju, izjavio je ranije ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

U pritvoru su Milićev kum Bratislav Vesović, Tamara Bogdanović, Nikola Lepen, Dana Manevski, Saša Janković, Bojana Petrović i Milica Novaković.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.