VESIĆ I BRNABIĆ NAJAVILI SJAJNE VESTI:  Brojne investicije pred nama, posebno ulaganje u kulturu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2022, 12:20

VESIĆ I BRNABIĆ NAJAVILI SJAJNE VESTI: Brojne investicije pred nama, posebno ulaganje u kulturu

Ana Brnabić, premijerka Srbije, i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, obraćaju se uživo.

Predsednica Vlade se zajedno sa zamenikom gradonačelnika Beograda obratila prisutnim novinarima, nakon što su zajedno obišli radove na rekonstrukciji pozorišta za mlade "Dadov".

Goran Vesić je na početku istakao da je "Dadov" institucija sama za sebe.

- To je inkubator za beogradsku kulturu i konačno je dočekao da dobije rekonstruisanu zgradu. Što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se Beograda tiče, naš budžet za kulturu iznosi oko pet odsto i tu ne računamo investicije, kao što je ova - rekao je Goran Vesić i dodao da su brojne investicije ispred nas.

On je naveo da se na taj način pokazuje da je kultura važna.

- Ovo je pozorište mladih, nije profesionalno - dodao je Vesić i istakao da to znači da ulažu u mlade.

Premijerka je navela da do sada svi znaju njen stav povodom ulaganja u kuturu, koju inače i smatra stubom države.

- Danas sam došla da prisustvujem rekonstrukciji "Dadova". Zahvalna sam gradskoj upravi. Više od  170 miliona dinara je uloženo. Došlo je vreme da uložimo više novca u mlade - rekla je Brnabić.

Veliki dani za Beograd, kulturu i čitavoj Srbiji su predstojeći.

Premijerka je navela da je urađena i rekonstrukcija Narodnog Muzeja, Muzeja savremene umetnosti, kao i rekonstrukocja  Muzeja istorije Jugoslavije.

- U Budućnosti planiramo, 2022. godini, planiramo da radimo koncertnu dvoranu. Muzej Nikole Tesle, krećemo sa gradnjom Muzeja istorije Srbije, Stara ložionica. Želim da dodam da sam ponosna što smo prva Vlada, koja je uzela kredit za infrastutkturu u kulturu - rekla je premijerka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.