VESELJI NE ODUSTAJE: Očekujemo priznanje nezavisnosti od Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2018, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VESELJI NE ODUSTAJE: "Očekujemo priznanje nezavisnosti od Srbije"

Završen sastanak prištinske delegacije sa Mogerini

 Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji kaže da očekuje priznanje nezavisnosti od strane Srbije.

Pročitajte i:

Veselji je to rekao u Briselu nakon završetka bilateralnog sastanka prištinske delegacije sa šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini.

- Očekujemo priznanje nezavisnosti od Srbije i početak procesa pomirenja. Mi priznajemo da je Srbija nezavisna država i želeli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bismo da živimo u miru i prosperitetu na Balkanu kao dve nezavisne države - poručio je Veselji.

On je naglasio da je dijalog o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine "veoma ozbiljan" za Kosovo i da ju vlasti u Prištini odlučne da idu napred.

- Odlučni smo da idemo napred. Obe države žele da budu deo EU i to je naš politički cilj rekao je Veselji.

Predsednik takozvanog kosovskog paralmeta naveo je i da u procesu dijaloga očekuje više otvorenosti od strane Srbije i zajednički rad na prosoperitetu.

- Mi smo nezavisne države koje moraju da misli o budućoj genarciji-  zaključio je Veselji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.