VESELJI JE KAO ESKOBAR! Od naše SVETE ZEMLJE pravi NARKO DRŽAVU, čak su i Albanci to SHVATILI

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2019, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VESELJI JE KAO ESKOBAR! Od naše SVETE ZEMLJE pravi NARKO DRŽAVU, čak su i Albanci to SHVATILI

Njegove kolege mu se podsmevaju, ali u tom podsmehu ima dosta istine.

Član opozicionog Pokreta Samoopredeljenje, Haki Abazi, uporedio je danas predsednika najuticajnije vladajuće DPK, Kadrija Veseljija sa u svetu najpoznatijim narko bosom Pablom Eskobarom, a povodom njegovog poziva svim političkim partijama da potpišu antikorupcijski sporazum.

Prema Veseljiju, taj sporazum bi imao 10 tačaka, a Abazi je na svom profilu na Fejsbuku napisao da ga to podseća na svojevremeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predlog Eskobara kolumbijskoj vladi da potpišu sporazum o borbi protiv narkotika.

- Pablo Eskobar je isto tako planirao da sklopi sporazum sa kolumbijskom vladom o borbi protiv narkotika... U očekivanju da se zapečati antikorupcijski sporazum, hitno, potpisivanje se vrši u seoskoj kancelariji u Ranilugu - napisao je Abazi.

I najuticajniji opozicioni Demokratski savez Kosova (DSK) je ovu Veseljijevu inicijativu definisao kao smešnu.

Sekretar DSK Ismet Bećiri je rekao da Veseljijeva inicijatva deo, kako je kazao, "smešne i beskrupulozne kampanje".

- Prvo moramo znati da Veselji nije u mogućnosti da govori o borbi protiv korupcije. Takav paket i takav zahtev je licemerje. DPK nudi paket za potpisivanje o onome što su oni radili tokom svih ovih godina dok su bili na vlasti, tako da je sve to sada pomalo smešno - rekao je Bećiri.

Ni Socijaldemokratska partija, čiji je lider Špend Ahmeti, neće potpisati sporazum koji predlaže Veselji.

Iz te stranke poručuju da je vreme da Veselji sa DPK ode u opoziciju.

- DPK je nanela tako veliku štetu zemlji. Sigurno nećemo potpisati ništa što DPK predloži, a građani će odlučiti svojim glasovima ko će ih predstavljati u vlasti - izjavila je portparolka SDP Natira Kuči.

Poređenje sa Eskobarom ima još više smisla u svetlu činjenica da se tajna nelegalna služba ŠIK, na čijem čelu je decenijama bio Veselji, finansirala kroz poslove sa drogom i švercom cigareta i oružja.

Veselji je poznat i po tome što je održavao redovne kontakte sa Ismetom Osmanijem, zvanim Curi, jednim od najvećih dilera narkotika na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.