VELIKO NEVREME POGODILO SRBIJU: Grad pokosio Priboj i Topolu, stigao do Prijepolja, ledeno doba u Užicu (VIDEO / FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 13.Jun.2018, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKO NEVREME POGODILO SRBIJU: Grad "pokosio" Priboj i Topolu, stigao do Prijepolja, ledeno doba u Užicu (VIDEO / FOTO)

Snažno nevreme oko 12.30 sati praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je opštinu Priboj, saznaju “Novosti” Snažno nevreme oko 12.30 sati praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je opštinu Priboj, saznaju “Novosti”.Grad jakog tenziteta i veličine lešnika padao je u Starom i Novom delu grada Priboja.Pročitajte još - NEVREME HARALO SRBIJOM: Beograd i Kragujevac zabeleli od grada, u Prokuplju za pet minuta potop (VIDEO)Nevreme je nanelo štetu na poljoprivrednim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << usevima u naseljima koja su blizu grada, stradali su i malinjaci, a kolika je tačno šteta znaće se tokom narednih dana.Ogromnu količinu vode koja je pala u kratkom roku nisu mogli da prime kišni kolektori i odvodnici, pa su ulice u Priboju poplavljene.Foto A. RovčaninOZBILjNO NEVREME PROTUTNjALO OPŠTINOM TOPOLAU popodnevnim časovima opštinu Topola pogodilo je olujno nevreme praćeno krupnim gradom.Prema prvim informacijama, rod voća i povrća u pojedinim selima potpuno je uništen. Postoji štete i na stambenim objektima gde su uništeni krovovi kuća i to u selima Belosavci i Krćevac.Velika oštećenja pretrpeli su i makadamski putevi, a krupan grad je polupao i automobile. U selu Lipovac 20 minuta je padao grad veličine oraha nakon čega je počela obilna kiša koja još traje. Prema rečima meštana, šteta je nesaglediva, a ovako nevreme se ne pamti. SELO TEOČIN URNISAO GRAD, OLUJA SKIDALA KROVOVEMeštane sela Teočin, u gornjomilanovačkoj opštini, danas je "urnisao" grad, za koji kažu da je bio gori od prošlogododišnjeg koji su zapamtili po zlu.Prema rečima Peđe Paunovića, u Biocima, Pavlovićima pa sve do teočinskog doma, kuće su u naletu oluje ostale bez crepa na krovovima."Stradalo je sve od voća, povrća...malina, šljive", kaže Paunović.Teočin je selo poznato po proizvodnji krompira i velikih zasada voća, pre svega malina.NEVREME STIGLO DO PRIJEPOLjAPosle Priboja snažno nevreme praćeno jakom kišom i gradom stiglo je i do Prijepolja gde je donelo nedaće žiteljima. Pretpostavlja se da su poljoprivredni usevi, pre svih malina koja je stigla za berbu, pretrpeli veliku štetu.Foto Nikola JankovićGRAD "POKOSIO" UŽIČKI KRAJUŽICE - Krupan grad prečnika oko tri centimetra pao je oko 13 časova u Užicu i većem broju okolnih sela, a za oko pola časa koliko je nevreme trajalo - led je skoro u potpunosti prekrio ulice, dvorišta... Izvesno je da će uzgajivači maline u nekoliko sela u sred berbe "crvenog zlata" pretrpeti štetu.Posle "ledenog udara", pojedinim ulicama tekli su potoci, a grad ovakvog intenziteta u samom gradu nije zabeležen godinama unazad.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Prokuplje

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevreme u Srbiji ne prestaje! Priboj potopljen, kiša zapušila kanalizaciju, a grad uništio rod i puteve! (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 13.Jun.2018

Opštinu Priboj danas po podne zahvatilo je veliko nevreme, grad je padao u nekoliko navrata, a obilne kiše u samom gradu prouzrokovale su začepljenje kišne kanalizacije, pa je grad na nekih 15 minuta bio potpuno paralisan...Kada je reč o pribojskim seoskim predelima, na zapadnoj strani opštine...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.