VELIKI SKUP PALESTINACA U BEOGRADU: Sa trga odjekivalo Živela Palestina, živela Srbija! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 16:51

VELIKI SKUP PALESTINACA U BEOGRADU: Sa trga odjekivalo "Živela Palestina, živela Srbija!" (VIDEO)

Pogledajte šta su još poručili

Palestinska dijaspora u Srbiji održala je danas u centru Beograda protest u znak podrške palestinskom narodu u Jerusalimu, Gazi i celoj Palestini, na kojem se moglo čuti "Živela Palestina", "Živela Srbija", "Gazi je potreban naš glas".

- Naša poruka jasna je i jednostava - ovde smo da damo podršku našem narodu, da kažemo da želimo da živimo u miru, da imamo našu nezavisnu državu, Istočni Jerusalim kao glavni grad - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je predstavnik palestinske dijaspore u Srbiji Sami Hijo.

Hijo smatra da bez Jerusalima ne može da bude države Palestine. Palestinaska dijaspora u Srbiji, kako je precizirao, broji oko 500 članova. Učesnici skupa nosili su palestinske zastave i uzvikivali "Slobodna Palestina", "Spasite Jerusalim", "Spasite Gazu", "Prestanite sa ubijanjem dece".

Izrael je juče pojačao vazdušne napade na palestinski Pojas Gaze, ali su s druge strane projektili pogodili izraelske gradove drugi dan zaredom, u pogoršanju oružanog konflikta u kojem je stradalo najmanje 28 osoba u palestinskoj enklavi, a dvoje je poginulo u Izraelu.

Palestinski Hamas saopštio je sinoć da je ispalio više od 130 raketa u pravcu Tel Aviva, kao odgovor na izraelski vazdušni udar u kojem je srušena stambena zgrada u Gazi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.