VELIKI PREOKRET U CELOJ PRIČI: Interpol ukinuo poternicu za Duškom Kneževićem

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2020, 14:21

VELIKI PREOKRET U CELOJ PRIČI: Interpol ukinuo poternicu za Duškom Kneževićem

Crna Gora ga traži zbog više krivičnih dela

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević ne nalazi se više na Interpolovoj crvenoj poternici koju je za njim raspisala Crna Gora.

Knežević je podneo zahtev kojim se tražilo ukidanje tri poternice na osnovu tvrdnje da su u suprotnosti sa Interpolovom pravnom regulativom. U dokumentu piše da je žalba usvojena i da su sve tri poternice ukinute i uklonjene iz Interpolovog sistema.

U odluci Komisije za kontrolu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << međunarodnih poternica piše da postoji preovlađujuća politička dimenzija slučaja i Interpol bi samim tim mogao da posluži kao sredstvo za politički motivisane aktivnosti, čime bi se negirala njegova (Interpolova) neutralnost. Zaključuje da informacije dostavljene od strane crnogorskih vlasti ne zadovoljavaju Član 3. Interpolovog statuta.

Kneževića Specijalno državno tužilaštvo tereti za više krivičnih dela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.