VELIKI POŽAR U ČAČKU! Gori zgrada nekadašnjeg giganta hemijske industrije - dim prekrio grad (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2022, 15:32

VELIKI POŽAR U ČAČKU! Gori zgrada nekadašnjeg giganta hemijske industrije - dim prekrio grad (FOTO)

Zgrada je odavno napuštena.

U zgradi nekadašnjeg giganta iz Čačka "PKS Lateks" tokom popodnevnih sati došlo je do velikog požara, a vatra je zahvatila skoro čitav objekat.

Vatrogasne ekipe sa dva vatrogasna vozila su izašla na teren i bore se da izgase plamen, crn gust dim širi se čitavim naseljem.

- I pre su se ovde dešavali požari, ali manji. Ovo je prvi put da je izgorela čitava zgrada, a radi se o objektu koji se prostore na površini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od oko 300 kvadratnih metara - kaže za RINU jedan od očevidaca.

Zgrada je odavno napuštena, a pogoni zatvoreni tako da u zapalejnom objektu nije bilo ljudi, ni radnika.

Hemisjka industrija PKS Lateks pre nekoliko godina proglasila je bankrot, a prošle godine prodata je na osmoj aukciji kompaniji "Prvi maj" iz Čačka.Tačan uzrok izbijanja požara biće poznat nakon istrage.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čačak: Ugašen požar u fabrici PKS-LATEX

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2022

Požar koji je izbio danas oko 13 časova u čačanskoj industrijskoj zoni, na objektu nekadašnje fabrike „PKS-LATEX”, ugašen je intervencijom vatrogasaca...U gašenju požara koji je zahvatio čitavu zgradu, učestvovalo je pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila...Kako fabrika odavno ne radi,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.