VELIKA SRAMOTA I UBOGA PROVOKACIJA U BUJANOVCU: Lokalni političari odali počast komandantu ALBANSKIH TERORISTA - zar ubica naše dece da zasluži ovo?! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2023, 10:16

VELIKA SRAMOTA I UBOGA PROVOKACIJA U BUJANOVCU: Lokalni političari odali počast komandantu ALBANSKIH TERORISTA - zar ubica naše dece da zasluži ovo?! (VIDEO)

Velika sramota u Bujanovcu!

Prvi čovek opštine Nagip Arifi je u Velikom Trnovcu na 23. godišnjicu formiranja terorističke OVPMB odao poštu i položio cveće na spomenik Ridvanu Ćazimiju, poznatijem kao Komandant Leši, jednom od komandanata te paravojne jedinice koja je delovala na jugu Srbije.

Ćazimi je poginuo 2021. godine u sukobu sa državnim snagama bezbednosti.

Svečano su otkriveni i spomenici poginulih pripadnika OVPMB u Dobrosinu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Končulju.

Obeležavanje godišnjice organizovalo je Udruženje veterana OVPMB.

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Šćiprim Musliju poručio je na Fejsbuku da će spomenici "čuvati sećanje na žrtvu stradalih" i budućim generacijama pokazivati gde je "počela nova istorija" Preševske doline.

Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca bila je teroristička paravojna formacija koja se borila za otcepljenje opština sa albanskom većinom na jugu zemlje.

Formirana je nakon sukoba na KiM, a rasformirana 2001. godine i mnogi pripadnici nisu odgovarali za ubistva i druge zločine koje su počinili.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.