VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U OVOM SRPSKOM GRADU! Ulovljeno na desetine pijanih vozača - 20 zadržano do istrežnjenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2022, 00:46

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U OVOM SRPSKOM GRADU! "Ulovljeno" na desetine pijanih vozača - 20 zadržano do istrežnjenja

Saobraćajna policija u Somboru je u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja za minulih devet dana kontrolisala 4.029 učesnika u saobraćaju na podrčju Zapadnobačkog okruga, od kojih je 802 sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.

Iz saobraćaja je isključeno ukupno 87 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 20 zadržano do istrežnjenja, a najviše je imao muškarac za kog je alkotestom utvrđeno da je vozio sa 2,27 promila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << alkohola u organizmu.Takođe, zadržano je dvoje vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policija je iz saobraćaja isključila i devet vozača sa probnom vozačkom dozvolom, od kojih su njih pet vozili u vreme kada im je to bilo zabranjeno, a četvoro su upravljali automobilom sa snagom motora većom od dozvoljene.

Najviše vozača, njih 310 sankcionisano je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, dok je 212 vozača i putnika zatečeno da ne koristi sigurnosni pojas.

Iz Policijske uprave u Somboru apeluju na vozače da budu odgovorni prema sebi i drugima, da poštuju ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i koriste sigurnosni pojas na način na koji je to predvideo proizvođač vozila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.