VELIKA PLANA PROSLAVILA SVETU TROJICU, OPŠTINSKU SLAVU: Gradom prošla litija, zaslužnim uručena priznanja (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 16:05

VELIKA PLANA PROSLAVILA SVETU TROJICU, OPŠTINSKU SLAVU: Gradom prošla litija, zaslužnim uručena priznanja (FOTO)

Zemljoradnik iz Markovca Mlađan Babić je plaketu dobio "za izuzetne rezultate u razvoju poljoprivredne proizvodnje".

Juče je Velika Plana, litijom gradskim ulicama, kratkim kulturno-umetničkim programom ispred zgrade Opštine i uručivanjem priznanja zaslužnim pojedincima, obeležila svoju krsnu slavu Svetu Trojicu.

Litiju gradskim ulicama predvodili su sveštenici gradske crkve Svetih apostola Vartolomeja i Varnave Dragan Jelić, Predrag Ranković i Obren Stojanović >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a već po tradiciji, ispred procesije u kojoj je učestvovalo više stotina vernika na konju je, sa razvijenim srpskim barjakom, jahao Slavoljub Živanović, poznatiji kao Živana.

Pred sedištem lokalne samouprave, predsednik opštine je uručio plaketu opštine, najviše opštinsko priznanje, zaslužnim pojedincima, nakon čega su se spletom igara predstavili članovi folkorne sekcije Centra za kulturu Masuka.

Profesor Slavoljub Stojadinović je plaketu dobio zbog toga što je u novembru prošle godine uspeo da razoruža muškarca, koji je sa puškom upao u učionicu punu dece u Ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Velikoj Plani, dok je KUD „Đurđevdan iz Novog Sela, koji ove godine obeležava deset godina rada, priznanje zaslužio "za oživljavanje folkora i očuvanje kulturne tradicije".

Dr Vasko Tošić, lekar na Klinici za urgentnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije i dr Aleksandar Davidović, lekar za kardiovaskularne bolesti Kliničko bolničkog centra Zvezdara su, kako piše u obrazloženju, nagrađeni "za profesionalno i lično zalaganje u zbrinjavanju i lečenju pacijenata sa teritorije opštine Velika Plana".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.