Izvor: Blic, 10.Dec.2016, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"VELIČANJE HRVATSKOG NACIFAŠIZMA" Linta: Postavljanje spomen ploče u Sisku nastavak otvorene rehabilitacije fašizma

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da je postavljanje krsta i spomen ploče u krugu bolnice u Sisku ustašama ubijenim 1945. godine nastavak otvorene rehabilitacije fašizma u Hrvatskoj.

"Glavnu podršku tome procesu daju katolička crkva, čiji je biskup Vlado Košić blagosovio krst i spomen ploču i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović koja je podržala postavljanje spomen ploče sa ustaškim pozdravom 'Za dom spremni' u Jasenovcu i koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ustašku zastavu smatra pravom hrvatskom zastavom", naveo je Linta u pisanoj izjavi.

POVAMPIRENJE USTAŠTVA Ova ploča je najnoviji skandal u odnosima Srbije i Hrvatske

Linta je kritikovao i Vladu Hrvatske zbog toga što podrškom otvorenoj rehabilitaciji nacizma i fašizma vreĐa stotine hiljada srpskih, romski i jevrejskih žrtava u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u Drugom svetskom ratu.

On je zatražio da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije zvanično zatraži od predsednika Evropskog parlamenta, predsedavajućeg Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta i šefova svih poslaničkih grupa u Evropskom parlamentu da hitno donesu "Rezoluciju protiv rehabilitacije i veličanja ustaštva ili hrvatskog nacifašizma u Hrvatskoj".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.