VAŽAN DAN ZA SRBIJU: Ruski stručnjaci danas stižu u Torlak, uskoro kreće proizvodnja Sputnjika V?

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2021, 08:27

VAŽAN DAN ZA SRBIJU: Ruski stručnjaci danas stižu u Torlak, uskoro kreće proizvodnja "Sputnjika V"?

Planirano je da kapaciteti proizvodnje vakcine budu toliko veliki da zadovolje ne samo potrebe Srbije, već i regiona.

Delegacija iz Rusije danas stiže u Institut Torlak kako bi procenila tehnološke i kadrovske kapacitete Instituta za proizvodnju vakcine Sputnjik Ve.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek kaže da je želja državnog vrha Srbije i Rusije da se proizvodnja te vakcine ostvari na Torlaku, te da su o tome nedavno razgovarali predsednici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Aleksandar Vučić i Vladimir Putin.

- Prva faza bi mogla da krene naredna dva - tri meseca. Ona bi se ogledala u tome što bi Torlak obavljao punjenje i pakovanje bočica i ampula. Ministarstvo zdravlja je obezbedilo novac za kupovinu mašine za punjenje još 2016. godine - rekao je Ðerlek u sredu novinarima u Beogradu.

Druga faza bi podrazumevala izgradnju novog pogona, koji bi morao da zadovolji sve tehničko-tehnološke uslove.

- Državni vrh će pokušati da obezbedi da istovremeno krenemo sa prvom i drugom fazom kako bi što pre došli do konačnog rešenja, a to je da Srbija ima pogon za proizvodnju "Sputnjik ve" vakcine - naveo je on.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VAŽAN DAN ZA SRBIJU! Ruski stručnjaci stigli u Srbiju, prva faza izrade ruske vakcine za dva do tri meseca

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2021

Kako je najavio dr Mirsad Đerlek prva faza izrade vakcine mogla bi da krene u naredna dva - tri meseca...Delegacija ruskih stručnjaka, koja bi u Institutu "Torlak" trebalo da proceni tehnološke i kadrovske kapacitete te istitucije za proizvodnju vakcine "Sputnjik V", stigla je danas u Srbiju, rečeno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.