VASILIJA OTELI NA PIJACI KAD JE BIO DETE: Pronašli ga posle 16 godina zbog jedne stvari koja ga je identifikovala

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2021, 16:29

VASILIJA OTELI NA PIJACI KAD JE BIO DETE: Pronašli ga posle 16 godina zbog jedne stvari koja ga je identifikovala

Njegovi biološki roditelji su u međuvremenu umrli i njegova budućnost je neizvesna

Dečak koji je otet 2000. godine, kada je imao samo šest godina, a za koga se godinama verovalo da je mrtav, nađen je 2016.  godine na jugu Rusije, pošto je uspeo da pobegne iz romskog naselja. Ova neverovatna priča je doslovno šokirala javnost kada su svetlost dana ugledali neobični detalji o mladićevom životu.

Naime, ovaj 22-godišnji momak uopšte nije išao u školu i nema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nikakvo formalno obrazovanje. .

Policajci su naišli na beskućnika kako spava u nečijem parkiranom kamionetu blizu Volgograda. Plavokosi mladić odveden je u policijsku stanicu, a kada su mu zatražili dokumenta rekao je da ih nema i da je Rom po imenu Dmitri Mikhaj.

– Da li si siguran? Jesi li se pogledao u ogledalo? Suviše si ti plav – prepričao je policajac njhov susret za ruske novine “Komsomolskaja Pravda”.

Mladić je tada rekao da to nije njegovo pravo ime, da se samo seća da se nekada zvao Vasilij, da je bio otet kada se sa pijace na kojoj je radila njegova majka, vraćao kući.

Policija je otvorila dosijee sa nestalim osobama. Osim ovih površnih sećanja, dečak je na sebi imao nešto što ga nesumnjivo identifikuje – beleg na grudima. Vrlo brzo policajci su našli dosije – šestogodišnji Vasilij Musofranov, kome su tada nedostajala dva prednja zuba, i koji ima beleg na grudima, nestao je u malom mestu Šakti, 350 kilometara odatle.

Njegov nestanak kasnije je vođen kao nerešeno ubistvo. Njegovi roditelji, na žalost, u međuvremenu su umrli. Kako bi bilo 100 odsto sigurni, policija je zahtevala ekshumaciju oca i DNK test je potvrdio da je ovaj mladić njegov sin.

Ubrzo nakon ovog otkrića uhapšeni su 48-godišnja žena i 46-godišnji muškarac pod sumnjom da su kidnapovali dečaka i oni su priznali delo.

Vasilij je svoje kidnapere zvao mama i tata, a ostalu decu braća i sestre.

– U početku sam bio uplašen, posle sam se nekako navikao – ispričao je.

Godinama je radio za njih, a 2018. godine odlučio je da pobegne. Bez obzira na sve muke i nedaće koje je prošao, srećan je što je dotadašnjem životu došao kraj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.