VANREDNO STANJE NEMA VEZE SA KORONOM: Novi Zeland se bori protiv neprijatelja koji će svima doći glave

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2020, 18:09

VANREDNO STANJE NEMA VEZE SA KORONOM: Novi Zeland se bori protiv neprijatelja koji će svima doći glave

Oni će se pridružiti tako Kanadi, Francuskoj i Velikoj Britaniji koje su učinile isto

Vlada Novog Zelanda najverovatnije će sledeće nedelje proglasiti klimatsku vanrednu situaciju, a ova zemlja obećava "hitnu akciju" kako bi se pojačao pritisak suočavanja sa krizom.

Premijerka Džasinda Ardern izneće predlog za proglašenje vanredne situacije sledeće srede, saopštila je vlada.

- Oduvek smo smatrali da su klimatske promene velika opasnost za naš >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << region i to je nešto na čemu moramo odmah da radimo. Nažalost, u prošlom mandatu nismo uspeli da pokrenemo zahtev za klimatskim vanrednim situacijama u parlamentu, ali sada smo u mogućnosti - rekla je Ardern.

Da podsetimo, Džasinda Ardern je zadržala poziciju na vlasti na izborima održanim prošlog meseca.

Ukoliko predlog o klimatskoj vanrednoj situaciji bude prihvaćen Novi Zeland će se pridružiti tako Kanadi, Francuskoj i Velikoj Britaniji koje su učinile isto.

Prošle nedelje je to učinio i Japan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.