VANREDNA SITUACIJA I U GRADU NA LIMU: Evo šta je sve obuhvaćeno merama Opštinskog štaba

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 15:19

VANREDNA SITUACIJA I U GRADU NA LIMU: Evo šta je sve obuhvaćeno merama Opštinskog štaba

U Priboju je do sada registrovano 29 obolelih lica od kovida, dok su dve osobe preminule

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane povećanim brojem osoba koje su sa povišenom temperaturom i respiratornim simptomima tokom vikenda javile za pomoć u zdravstvenim ustanovama, Opštinski štab za vanredne situacije u Priboju doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na prostoru te opštine.

U Priboju će od sutra biti obavezno nošenje zaštitnih maski u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zatvorenom prostoru i poštovanje fizičke distance od dva metra. Zabranjeno je organizovanje muzičkih i zabavnih manifestacija, proslava ili porodičnih okupljanja.Takođe, zatvaraju se i svi bazeni i velnes centri, dok se radno vreme kafića i trgovinskih radnji ograničava se na period od 7 časova ujutru do 22 časova, a broj osoba u ugostiteljskim objektima ograničava se tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dve osobe.

U javnom i taksi prevozu takođe je propisano obavezno nošenje zaštitnih maski.

- Nalaže se vršiocima javnih usluga, organima lokalne samouprave, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji opštine Priboj da preduzmu mere za zaštitu zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama - navodi se u odluci Štaba za vanredne situacije.

Inače, u Priboju je do sada registrovano 29 obolelih lica od kovida, dok su dve osobe preminule.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.