VAKCINA ŠIROKO DOSTUPNA KAD ZAĐEMO U 2021. GODINU Predviđanje direktora Nacionalnog instituta za alergiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2020, 22:48

"VAKCINA ŠIROKO DOSTUPNA KAD ZAĐEMO U 2021. GODINU" Predviđanje direktora Nacionalnog instituta za alergiju

"Verovatno je da ćemo početkom sledeće godine imati na raspolaganju desetine miliona doza", naveo je on.

Vakcina protiv kovid-19 verovatno neće biti "široko dostupna" ljudima u SAD sve dok ne zađemo "nekoliko meseci" u sledeću godinu, rekao je danas Entoni Fauči, direktor Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti.

- Mislim da ćemo, nekoliko meseci nakon što uđemo u 2021. godinu, imati vakcinu koja bi bila široko dostupna ljudima u Sjedinjenim Državama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je Fauči.

Prema njegovim rečima, ključna reč je "široko dostupna".

- Kompanije koje su uključene u izradu ovih vakcina, sa kojima su mnoge savezna vlade u tesnoj saradnji, obećale su da će, kad uđemo u 2021. godinu, biti na stotine miliona doza. A onda možda nekad nakon toga milijarde doza - zaključio je Fauči.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Fauči: Vakcina "široko dostupna" kad zađemo u 2021. godinu

Izvor: Blic, 25.Jul.2020, 00:53

Vakcina protiv kovid-19 verovatno neće biti „široko dostupna“ ljudima u SAD sve dok ne zađemo „nekoliko meseci“ u sledeću godinu, rekao je danas Entoni Fauči, direktor Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.