Uzdržati se od postavljanja vešala Aleksiću pre nego što bude optužen VIDEO

Izvor: B92, 23.Jan.2021, 10:46

"Uzdržati se od postavljanja vešala Aleksiću pre nego što bude optužen" VIDEO

Sudija Višeg suda Ivana Josifović istakla je značaj medija, javnosti, ali i pretpostavke nevinosti u slučaju Miroslava Mike Aleksića.

"Mediji nas stalno okružuju. Hteli ne hteli, ne možemo da pobegnemo iz tog sveta. Ono što možemo jeste da ga uredimo i da se ne krše ljudska prava", smatra Josifović i dodaje da se javnost mora uzdržati od "postavljanja vešala pre nego što dođe do optužbe".

Advokat Nemanja Jolović je govoreći o slučaju Miroslava Aleksića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavio da je teško dokazati krivično delo kada prođe mnogo godina od njega.

"U konkretnom slučaju materijalnih dokaza nemamo. Jedini dokazi biće iskazi žrtava i eventualnih svedoka", rekao je Jolović, koji je iz ličnih razloga odustao od branjenja Aleksića.

Kako dodaje, nije bitan broj svedoka nego njihova uverljivost.

"Sud će se opredeliti kome će verovati, iskazu svedoka, žrtve ili odbrani. Kvalitet iskaza je bitan, a sud će po slobodnom uverenju odlučiti kome će verovati", smatra Jolović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DA LI JE MOGUĆE DOKAZATI SILOVANJE NAKON VIŠE GODINA? Stručnjaci odgovorili na pitanje koje interesuje sve

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2021, 09:38

Advokat Toma Fila kaže da je najlakše utvrditi silovanje odmah kada su prisutni tragovi nasilja...Prethodnih dana često se moglo čuti da je silovanje teško dokazivo delo, naročito kada od samog krivičnog dela do momenta prijavljivanja nadležnim organima prođe više godina. Advokati i bivše...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.