Užas u Nišu: Bata izašao u klub, izneli ga na nosilima. Šest dana kasnije bio je MRTAV (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2018, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užas u Nišu: Bata izašao u klub, izneli ga na nosilima. Šest dana kasnije bio je MRTAV (FOTO)

Ne mogu da kažem da sam kriv za nešto što nisam uradio - rekao je Ivan Čolović (26) u petak pred Višim sudom u Nišu

On i Žarko Nikolić (26) optuženi su da su 11. februara 2018. godine oko četiri časa, u holu noćnog kluba "Kubo klub", Bratislavu Milojeviću (38) iz Niša naneli teške telesne povrede od kojih je umro šest dana kasnije u Kliničkom centru u ovom gradu. Obojica su se izjasnili da nisu krivi.

Čoloviću i Nikoliću, inače radnicima obezbeđenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovog kluba, na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela nanošenja teške telesne povrede za koje se, u slučaju kada je nastupio smrtni ishod, može izreći zatvorska kazna od dve do 12 godina zatvora. Čolović je objasnio da mu je kobne večeri prišla konobarica s rečima da "čovek spava za stolom i da ga izvede napolje".

- Izveo sam ga u hol, tu su bili Žarko i Marko i pitali šta je bilo, a ja sam ih zamolio da mi pomognu da ga iznesemo i vratio se unutra da zapalim cigaru - ispričao je Čolović. - Onda me je neko okrznuo po levoj ruci. Bio je to Bratislav, koga sam tada prvi put video. Pretio mi je: "Hoćeš da te izbodem?". Onda je Žarko rekao da pustim unutra čoveka kog smo izveli, jer ga poznaje i tada kreće masa ljudi, koja se tuče oko nas. Kada sam se okrenuo, video sam Bratislava da leži i da se nogama brani, ali nisam video od koga. Izvukao sam ga malo iz gužve, ali zbog bolova u kičmi nisam mogao mnogo. Naišao je tada njegov drug i rekao da zovemo Hitnu pomoć...

Optuženi Nikolić rekao je da ne smatra da je kriv, tvrdeći da nije zadao nijedan udarac Bratislavu.

- Pao je u stampedu tih ljudi koji su se tukli - izjavio je Nikolić, dodajući da se Bratislav posle izvesnog vremena osvestio, da je seo na stolicu i bio komunikativan.

Branioci optuženih zatražili su od suda da se Nikoliću i Čoloviću ukine pritvor u kom su već devet meseci, smatrajući da nema razloga za tim, već da im se odrede blaže mere poput kućnog pritvora, što je sudija odbio. Oni su istakli i nezadovoljstvo radom tužilaštva na ovom slučaju smatrajući da nisu dokazali navode iz optužbe.

- Dokazi ništa nisu potvrdili, da je nanošenje povreda dovelo do smrti, niti ko ih je naneo - istakla je odbrana optuženih.

Podsetimo, Milojević je kobne večeri bio sa drugovima u gradu nakon čega su otišli u "Kubo klub", gde je oko 3 ujutro došlo do sukoba sa obezbeđenjem poznate niške diskoteke.

Suđenje se nastavlja 5. decembra.

Nismo videli ko je udario Batu, samo sam ga spazio kako leži na podu u lokvi krvi. Prišao sam da mu pomognem, podigao sam ga na stolicu, međutim, on je bio u nesvesti. Od šoka sam jedva bio u stanju da pozovem Hitnu pomoć. Na putu do bolnice kratko je nešto progovorio, a onda je opet izgubio svest i više se nije probudio - priča Aleksandar M., drug pokojnog Bratislava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.