Uvođenjem platnih razreda veće plate i zaposlenima u socijali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2019, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvođenjem platnih razreda veće plate i zaposlenima u socijali

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da će novi Zakon o platnim razrednima, koji se očekuje u narednoj godini, zaposlenima u socijali doneti veće plate i bolji materijalni položaj što je, dodao je, cilj Vlade Srbije za koji se i on lično zalaže.

On je prilikom obilaska Gerontološkog centra u Kanjiži i Dnevnog boravka za decu sa posebnim potrebama u Čoki rekao da je unapređenje uslova rada i života u ustanovama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << socijalne zaštite bio i ostao jedan od prioriteta rada resornog ministastva.

Korisnici Gerontološkog centra u Kanjiži izneli su ministru Đorđeviću svoje zahteve u vidu poboljšanja uslova života, novih kreveta, dušeka, klima uređaja, a ministar je istakao da će im resorno ministarstvo, u saradnji sa rukovodstvom centra, izaći u susret i obezbediti ono što im je potrebno.

"Naši najstariji građani zaslužuju bezbrižnu starost u svakom smislu i zato ćemo nastaviti aktivno da se zalažemo da im sve uslove za to i obezbedimo. U direktnom kontaktu sa korisnicima možemo najbolje da se upoznamo sa njihovim potrebama i tako pronađemo i način na koji možemo da im pomognemo u skladu sa mogućnostima koje imamo", rekao je Đorđević, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

U razgovoru s rukovodstvom opštine Čoka dogovorena je izgradnja novih sedam rampi za invalide, a deca smeštena u Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju dobila su novi računar.

"Želimo da korisnici ustanova ovakvog tipa imaju najbolju uslugu i još kvalitetnije uslove za život, jer to je veoma bitno za njihov dalji razvoj i bolju budućnost", naveo je ministar.

Predsednica opštine Čoka Stana Đember istakla je da će se zalagati da se usluge koje boravak pruža deci u narednom periodu podignu na viši nivo, kako bi se svi građani sa posebnim potrebama i ugrožene kategorije stanovništva osećali ravnopravnim članovima društva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tribina Ekonomske perspektive Srbije u CZDS

Izvor: 021info.rs, 28.Jul.2019, 14:43

Centar za društvenu stabilnost organizuje u ponedeljak, 29. jula, sa početkom u 19 časova tribinu pod nazivom Ekonomske perspektive Srbije.  Na tribini će govoriti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević, direktor Razvojne agencije...

Nastavak na 021info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.