Uvac nikad hladniji na Bogojavljenje: U SJENICI TAKMIČARI RUKAMA RAZGRTALI LED (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2020, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvac nikad hladniji na Bogojavljenje: U SJENICI TAKMIČARI RUKAMA RAZGRTALI LED (VIDEO)

Širom Srbije danas su zaplivali najhrabriji.

Međutim, najviše petlje ipak je bilo potrebno plivačima u Sjenici, koji su odlučili da skoče u reku Uvac. U srpskom Sibiru jutros je temperatura bila u debelom minusu, a ništa toplija nije bila ni voda.

- Led smo morali da režemo testerama kako bi takmičarima omogućili da zaplivaju do Časnog krsta. Ali, kako skinemo prvi sloj, tako bi se formirao drugi, pa su i takmičari jutros razgrtali led kako bi zaplivali na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovaj sveti dan. Nije im bilo lako - izjavio je organizator Boban Vasojević, predsednik UG "Sjeničko- pešterski visovi".

Ledenim Uvcem, na Bogojavljenje je zaplivalo 15 takmičara, a među njima i samo jedna devojka koja je stigla prva.

- Bilo je mnogo hladno, ali želela sam da zaplivam za Časni krst i tu želju sam ostvarila. Nadam se da će sledeće gidine biti još više takmičara, jer evo mi smo zaplivali u srpskom Sibiru i ništa nam ne fali. Štaviše, osećaj je fenomenalan - rekla je ponosna pobednica Katarina Pavlović.

Inače, plivanje za Časni krst na Bogojavljenje, u Sjenici već tri godine za redom samostalno organizuje UG "Sjeničko- pešterski visovi".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.