Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2018, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđuje se kako se Užičanin udavio na gradskom bazenu

Na Gradskom bazenu u Užicu desila se nesreća od čijih posledica je preminuo jedan Užičanin. Da li je nesreća mogla da bude sprečena i da li su zaposleni savesno obavljali svoj posao.

Izvor: N1

U trenutku kada je 38-godišnji Igor Bogosavljević potonuo na dno bazena, iz još uvek neutvrđenih razloga, spasioca na užičkom bazenu nije bilo.

"Oni su bili u objektu bazena, ali nisu bili na svojim pozicijama na kojima treba da obavljaju svoju delatnost. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Jedan je bio u ambulanti, a drugi na doručku", kazao je direktor Javnog preduzeća "Veliki park" u okviru koga posluje gradski bazen Branko Bogićević.

Igorovo telo primetio je, posle izvesnog vremena, jedan od kupača i pozvao pomoć.

Davljenik je na bazenu reanimiran, opet, ne od dvojice spasilaca koji su bili u smeni, zatim prevezen u užičku bolnicu, a odatle je zbog teškog stanja, posle dva dana prebačen na lečenje na VMA, gde je i preminuo.

"Velika je greška napravljena, koja se ne može ispraviti. Nadam se da se nešto tako neće ponoviti", rekao je jedan Užičanin.

"Ako budu nadležni organi hteli da ispitaju slučaj, to će biti sud, ali svi znamo kako je kod nas u drzavi", kazao je drugi.

A dvojica spasilaca koji nisu obavljali savesno svoj posao i dalje rade bez, za sada, ikakvih sankcija.

"Interni disciplinski postupak u javnom preduzeću zavisi od istražnih organa. Ukoliko dođe do krivičnog postupka, dolazi do suspenzije radnika. A kad se završi krivični postupak, onda možemo da pričamo o merama", objašnjava Bogićević i napominje da je istraga o ovom slučaju u toku.

Čekaju se i nalazi kliničke obdukcije koju su tražili lekari sa VMA kako bi se utvrdilo šta je prouzrokovalo davljenje i koliko je tačno vremena Užičanin proveo pod vodom.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spasioci nisu bili pored bazena

Izvor: Danas, 23.Okt.2018

Branko Bogićević, direktor JP "Veliki park" koje gazduje gradskim bazenom u Užicu, saopštio je da "dvojica spasilaca nisu bila na pozicijama na kojima je trebalo da budu" u trenutku kada je u vodu potonuo Užičanin Igor Bogosavljević (38), koji je od posledica utapanja preminuo na VMA. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.