Izvor: B92, 02.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojiti zakon za vraćanje imovine

Beograd -- SPO i Srpska liga za povraćaj imovine zatražiće sutra od vlade da omogući usvajanje zakona za vraćanje otete imovine u naturi.

Na današnjoj konferenciji za novinare u SPO-u predsednik Srpske lige za povraćaj imovine Vladimir Lešić ocenio je da Vladin predlog zakona ne donosi pravično, brzo i najekonomičnije rešenje, kao i da je taj predlog "nakaradan".

"Nećemo pristati na rešenja koja predviđa Vlada jer ne želimo da država zaduži kompletno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanovništvo Srbije tako što će oduzetu imovinu vraćati kroz obveznice", rekao je Lešić i dodao da se procenjuje da je vrednost oduzete imvine između 40 i 50 milijardi evra.

On je rekao da predstavnici porodica kojima je oduzeta imovina traže da učestvuju u izradi i sprovođenju zakona o restituciji i istakao

da su njima oduzimana materijalna dobra, a ne obveznice i da tako treba i da im se vrati.

Ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić najavio je 21. decembra prošle godine da će najkasnije do 4. janura 2007. Ministarstvo finasija proslediti Vladi Srbije nacrt zakona o denacionalizaciji koji će obuhvatiti i privatizaciju gradskog građevinskog zemljišta.

Potpredsednik SPO-a Vlajko Senić pozvao je građane da glasaju za izbornu listu SPO-a jer se ta stranka, kako je naveo, pored vraćanja otete imovine zalaže za razvoj malih i srdnjih preduzeća, otvaranje dosijea, razvoj sela i za evropske perspektive za mlade.

Predstavnici Srpske lige za povraćaj imovine su na izbornoj listi SPO-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.