Usvojeni zakoni koje je bivši predsednik Makedonije odbijao da potpiše

Izvor: B92, 16.Maj.2019, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojeni zakoni koje je bivši predsednik Makedonije odbijao da potpiše

Sobranje Severne Makedonije je na sednici usvojilo tri zakona koji su bili vraćeni parlamentu zato što je bivši predsednik Đorđe Ivanov odbijao da potpiše.

Usvojeni su Zakon o Sudskom savetu Republike Severne Makedonije, Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog interesa, kao i Zakon o inspekcijskom nadzoru.

To su zakoni koji su bili usvojeni u parlamentu, ali nisu mogli da stupe na snagu jer ih nije potpisao sada bivši predsednik Ivanov, navodeći da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neće potpisati nijedan zakon s novim imenom države.

Ivanov, čiji je drugi mandat završen prošle nedelje, odbijao je da prihvati ustavne izmene i novo ime države u skladu s odredbama Prespanskog sporazuma, te je na osnovu toga, nakon početka primene novog ustavnog imena, odbijao da potpisuje akte i zakone sa novim imenom zemlje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.