Ustavni sud vratio na posao više od 300 sudija i tužilaca

Izvor: Studio B, 18.Jul.2012, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustavni sud vratio na posao više od 300 sudija i tužilaca

Ustavni sud Srbije usvojio žalbe više od 300 neizabranih sudija, javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca koji su ostali bez posla u procesu reizbora.

Sud je prihvatio žalbe 122 neizabrana javna tužioca i zamenika javnih tužilaca, i žalbe 194 neizabrane sudije. Sud je time poništio odluke Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca kojima su odbijeni njihovi prigovori.

U obrazloženju odluke, Ustavni sud je naveo da u odlučivanju o prigovorima neizabranih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sudija i tužilaca nije oborena pretpostavka da oni ispunjavaju uslove za izbor na stalnu sudijsku i tužilačku funkciju čime je poništena odluka VS S kojom su odbijeni njihovi progovori.

Ustavni sud je naložio Visokom savetu sudstva i Državnom veću tužilaca da u roku od 60 dana od prijema njegove današnje odluke vrati na posao neizabrane sudije i tužioce.

Ustavni sud Srbije je 11. jula prihvatio više od 120 žalbi neizabranih sudija i utvrdio da u odlučivanju o njihovim prigovorima nije oborena pretpostavka da ispunjavaju uslove za izbor na stalnu sudijsku funkciju čime je poništena odluka VS S po kojima su odbijeni prigovori sudija.

Prve žalbe neizabranih javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca na odluke stalnog sastava Državnog veća tužilaca podnete su Ustavnom sudu januara 2011. godine.

Zaključno sa 6. julom, prošle i ove godine u Ustavnom sudu je formirano 487 predmeta po žalbama sudija, javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca. Od toga su 124 predmeta po žalbama javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ustavni sud vratio na posao i 124 tužioca

Izvor: Blic, 18.Jul.2012

Ustavni sud Srbije (USS) usvojio je danas sve 122 žalbe neizabranih javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca i naložio državnom veću tužilaca da se vrate na posao, saznaje Tanjug. ..Ustavni sud je u postupku odlučivanja o njihovim žalbama utvrdio da nije oborena pretpostavka da ispunjavaju...

Nastavak na Blic...

Ustavni sud vraća sudije i tužioce na posao

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jul.2012

Ustavni sud Srbije usvojio je žalbe više od 300 neizabranih sudija, javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca koji su ostali bez posla u procesu reizbora, i naložio da budu vraćeni na posao.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ustavni sud vratio na posao više od 300 sudija i tužilaca

Izvor: Kurir, 18.Jul.2012

BEOGRAD - Ustavni sud Srbije usvojio je danas žalbe više od 300 neizabranih sudija, javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca koji su ostali bez posla u procesu reizbora...Sud je prihvatio žalbe 122 neizabrana javna tužioca i zamenika javnih tužilaca i žalbe 194 neizabrane sudije...Sud je time...

Nastavak na Kurir...

Ustavni sud vratio na posao više od 300 sudija i tužilaca

Izvor: Blic, 18.Jul.2012

Ustavni sud Srbije usvojio je danas žalbe više od 300 neizabranih sudija, javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca koji su ostali bez posla u procesu reizbora...Sud je prihvatio žalbe 122 neizabrana javna tužioca i zamenika javnih tužilaca, i žalbe 194 neizabrane sudije...Sud je time poništio...

Nastavak na Blic...

Ustavni sud vratio na posao 300 sudija i tužilaca

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jul.2012

Ustavni sud Srbije usvojio je danas žalbe više od 300 neizabranih sudija, javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca koji su ostali bez posla u procesu reizbora...Sud je prihvatio žalbe 122 neizabrana javna tužioca i zamenika javnih tužilaca, i žalbe 194 neizabrane sudije. Na taj način su poništene...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ustavni sud uvažio žalbe 318 sudija i tužilaca

Izvor: Politika, 18.Jul.2012

Na posao u roku od 60 dana trebalo bi da se vrati 194 sudija i 124 tužioca ..Ustavni sud Srbije usvojio je na jučerašnjoj sednici sve 124 žalbe neizabranih javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca i Državnom veću tužilaca (DVT) naložio da ih u roku od 60 dana vrati na posao. Odlučujući...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.