Uslov za ukidanje takse  nepromenljivost granica

Izvor: B92, 01.Mar.2019, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uslov za ukidanje takse " nepromenljivost granica"

Priština -- Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj je ponovio da je spreman da razmisli o suspenziji takse pod dosadašnjim uslovima.

Haradinaj je izjavio i da je kosovski predsednik Hašim Tači naneo veliku štetu Kosovu.

"Svojim idejama o podeli i korekciji granica predsednik je naneo štetu napretku države i zato smo dospeli u situaciju u kojoj smo danas", rekao je Haradinaj, koji je prisustvovao komemoraciji akademika Idriza Ajetija, penela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Koha ditore.

Haradinaj je to rekao novinarima koji su ga pitali da prokomentariše izjavu Tačija da je na njegov nagovor Haradinaj odustao od ideje o organizovanju međunarodne konferencije o Kosovu.

Tači je to rekao danas u Tirani na skupu sa albanskom dijasporom.

On je precizirao da bi međunarodna konferencija o Kosovu, za koju se zalagao Haradinaj, uvela Rusiju u dijalog, što smatra neprihvatljivim.

Kako prenosi RTK2, Haradinaj je rekao i da bi mogao da razmotri suspenziju sto odsto uvećane takse na robu iz Srbije i BiH, ako bi Beograd i Priština dogovorili da finalni sporazum o normalizaciji odnosa garantuje nepromenljivost granica i da Zajednica srpskih opština neće imati izvršna ovlašćenja.

"Želimo da ukinemo takse, ali to nije moguće učiniti u procesu koji nije do kraja jasan. Bilo bi besmisleno", rekao je Haradinaj.

Smatra da je za Prištinu bolje da bude uporna, pa i po cenu posledica nego da završi sa sporazumom koji bi, kako je rekao, bio nepraveden za Kosovo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Haradinaj: Tači naneo veliku štetu Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2019

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj je izjavio da je kosovski predsednik Hašim Tači naneo veliku štetu Kosovu stavom da demarkacija bude deo dijaloga sa Beogradom i ponovio da je spreman da razmisli o suspenziji takse od 100 odsto na srpsku robu, prenosi Tanjug...- Svojim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.