Susret sa Milanovićem, Vučić: Ako se sklope svi datumi

Izvor: B92, 09.Jun.2020, 10:54

Susret sa Milanovićem, Vučić: Ako se sklope svi datumi

Hrvatski predsednik Zoran Milanović boraviće u zvaničnoj poseti Crnoj Gori 22. i 23. juna, piše danas zagrebački Večernji list.

Milanović će se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sastati u Sloveniji na samitu Brdo - Brioni.

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić potvrdio je novinarima u Nišu da će se sastati sa Milanovićem "ako se uklope svi datumi".

"Ako se ukope svi datumi, moguće je", rekao je Vučić.

Na poziv crnogorskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika Mila Đukanovića, Milanović je trebalo da poseti Crnu Goru sredinom aprila, ali je poseta otkazana zbog epidemije koronavirusa, prenela je Hina.

Ublažavanjem mera zbog borbe protiv kovida 19 i postepenim otvaranjem granica intenziviraju se i pripreme za službena putovanja predsednika Hrvatske.

Milanovića do početka jula čeka i samit Brdo - Brioni, koji će ove godine biti održan u Sloveniji.

Samit će biti zanimljiv, jer bi mogao biti prva prilika za stabilizaciju odnosa sa Srbijom, s obzirom na to da će se na njemu dogoditi i prvi susret hrvatskog predsednika Milanovića sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Samit Procesa Brdo – Brioni pokrenuli su 2013. tadašnji hrvatski predsednik Ivo Josipović i slovenački predsednik Borut Pahor, a osnovna ideja bila je da se regionalnom saradnjom i rešavanjem otvorenih pitanja stabilizuju prilike na jugoistoku Evrope kako bi se stvorili preduslovi za proširenje EU na taj deo kontinenta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uskoro prvi susret Milanovića i Vučića

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2020

BEOGRAD, ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanoviću uskoro će se sastati sa državnicima iz regiona, a jedna od prvih posjeta biće zvanična posjeta Crnoj Gori 22. i 23. juna, piše danas zagrebački Večernji list.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.