Uskoro lakše do ljekara u Bočcu, Borkovićima i Donjim Kolima

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2014, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro lakše do ljekara u Bočcu, Borkovićima i Donjim Kolima

Izgradnja tri objekta porodične ambulante trebalo bi do kraja godine da počne u mjesnim zajednicama Bočac, Borkovići i Donja Kola, potvrđeno je iz Gradske uprave.

"Budžetska sredstva za izgradnju ambulanti su ograničena i grad planira ove godine, u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS, da započne izgradnju tri objekta porodične medicine. Izgradnja će biti realizovana u okviru projekta 'Jačanje zdravstvenog sektora - dodatno finansiranje'", rekao je Milenko >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Šajić, portparol Gradske uprave.

On je dodao da je u okviru ovog projekta izgrađeno već pet objekata ambulanti, te su sanirane dvije.

Milan Đukić, predsjednik Savjeta MZ Donja Kola, rekao je da će nova ambulanta dosta značiti mještanima.

"Mještani se zasad nekako snalaze i idu doktoru svukud. Najviše odlaze u Srpske toplice ili u Centar, odnosno idu gdje je kome lakše. Nova ambulanta će nam i te kako značiti, a pogotovo starijem narodu, koji će se liječiti u svojoj mjesnoj zajednici", rekao je Đukić.

Za izgradnju objekata domova zdravlja i porodične medicine u ovoj godini planirana su sredstva u iznosu od 255.000 KM.

Posljednja ambulanta otvorena je u MZ Kočićev vijenac u aprilu ove godine, te u njoj djeluje osam timova porodične medicine, kod kojih je registrovano 16.000 građana. Radovi na izgradnji ambulante i novih prostorija MZ iznosili su 1.169.000 KM.

Petrićevac je jedna od mjesnih zajednica kojoj je neophodna sanacija objekta ambulante ili novi objekat, ali zasad od tih poslova nema ništa.

"Ambulanta je u dosta lošem stanju jer je to stariji objekat. Tražili smo u Gradskoj upravi prostor za novu ambulantu, ali zasad od toga nema ništa. Novim Regulacionim planom objekat za ambulantu predviđen je iznad crkve", kazao je Saša Babić, predsjednik Savjeta MZ Petrićevac.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Uskoro lakše do ljekara u Bočcu, Borkovićima i Donjim Kolima

Izvor: Cafe.ba, 05.Avg.2014

Izgradnja tri objekta porodične ambulante trebalo bi do kraja godine da počne u mjesnim zajednicama Bočac, Borkovići i Donja Kola, potvrđeno je iz Gradske uprave..."Budžetska sredstva za izgradnju ambulanti su ograničena i grad planira ove godine, u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja i socijalne...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.