Uskoro konkurs za četiri člana Komisije za javne nabavke 

Izvor: RTS, 23.Feb.2018, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro konkurs za četiri člana Komisije za javne nabavke 

Skupštinski odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, doneo je odluku o pokretanju postupka za izbor četiri člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.
Aleksandra Tomić, predsednica Odbora, obavestila je članove odbora da mandat četiri člana Komisije ističe 1. aprila i da je Zakonom o javnim nabavkama propisano da nove bira parlament >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na predlog Odbora za finansije.

Tomićeva je istakla da će javni konkurs za članove Komisije biti objavljen u Službenom glasniku i listu Politika, a važiće 30 dana od dana objavljivanja.
Na konstataciju poslanika Srpske radikalne stranke Zorana Krasića da je Srbiji potreban novi Zakon o javnim nabavkama, reagovao je Veroljub Arisić iz Srpske napredne stranke koji smatra da Srbija trenutno ima najbolji zakon u regionu.
Naveo je da je zahvaljući Zakonu o javnim nabavkama, Republički fond za zdravstveno osiguranje uštedeo 350 miliona evra.
"Zbog ovog zakona napravljene su uštede u Srbiji u svim oblastima. Smanjen je javni dug, zbog toga imamo izvore finansiranja za javne radove i manji je pritisak na budžet", rekao je Arsić na sednici Odbora za finansije.
Govoreći o konkursu koji će biti objavljen za izbor četiri člana Komisije, Arsić je naveo da će taj konkurs pripremiti stručne službe i da će to biti prilika da se sagleda šta su članovi kojima ističe mandat do sada uradili, jer veruje da će se ponovo kandidovati.
"To će biti prilika da se vidi da li je odbor bio u pravu što ih je predložio. Gledaju se samo rezultati", poručio je Arsić. 
Na predlog Krasića, članovi odbora su izglasali da se sa dnevnog reda skine tačka "razno" na kojoj, kako je rekao, institiraju oni koji ne znaju Poslovnik o radu i "juče su došli u Skupštinu".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.