Uručeni  ključevi vlasnicima stanova u naselju Zemunske kapije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2018, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručeni ključevi vlasnicima stanova u naselju Zemunske kapije

Ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović, sa direktorom Građevinske direkcije Srbije Nebojšom Šurlanom, obišla je danas naselje Zemunske kapije, gde je završena izgradnja 323 stana i tom prilikom uručila i ključeve stanova prvim vlasnicima.

Mihajlović je kazala da je 323 stana ozbiljan broj, kao i da je 1.000 stanova koji bi trebalo da budu gotovi 2020. godine još ozbiljniji.

Navela je da bez obzira na to što su ovo komercijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << projekti, Vladi Srbije i Ministarstvu koje predvodi je važno da ih podrži, jer oni istovremeno znače i da se građevina i građevinski sektor u Srbiji razvijaju.

"Verujem da je to i zbog brzine izdavanja dozvola i zbog uslova i zbog svega što činimo i kao Vlada i kao Građevinska direkcija. Čini mi se da u Srbiji udeo građevinarstva, koji je na početku - pre četiri godine, u bruto društvenom proizvodu bio ispod tri odsto, a danas je blizu pet odsto, govori o pomacima. Razvoj građevinarstva znači i razvoj privrednih aktivnosti", kazala je Mihajlović.

Najveći udeo u rastu BDP-a u 2018. godini upravo ima sektor građevinarstva, kazala je ministarka i dodala da je lepo što su stanovi u naselju Zemunske kapije završeni pre roka, odnosno pre marta, kako je bilo planirano.

"Veliki deo opreme, odnosno materijala, korišćen za izgradnju ovih stanova, proizveden je u Srbiji, što je takođe važno, jer dobro je da osim izvođača imamo i proizvođače materijala i svega što je potrebno da se stanovi opremaju", kazala je Mihajlović.

Ona je, odgovarajući na pitanje o izgradnji stanova za snage bezbednosti, kazala da su potpisani ugovori prošle sedmice za izgradnju u Nišu i Vranju, te da očekuje da se krajem januara postavi kamen temeljac u ta dva grada.

"To znači da 12 meseci od trenutka kada se postavi kamen temeljac, te zgrade moraju biti gotove. U međuvremenu se priprema dokumentacija za sve druge gradove, pred nama stoji izgradnja 8.500 stanova u narednih nekoliko godina, što takođe znači i poziv građevinskim kompanijama", kazala je Mihajlović.

Šurlan je naveo da su u naselju Zemunske kapije završena tri objekta - C, D i E, u kojima je ukupno 323 stana.

Zahvalio se Ministarstvu za saradnju i naveo da su sve dozvole koje su im bile potrebne dobijali u rekordnom roku i najavio da Građevinska direkcija Srbije nastavlja sa razvijanjem ovog projekta.

Kako je naveo, u toku su radovi na objektu G, a za koji se očekuje da će biti završen do kraja leta 2019. godine, te da se sa gradnjom još jednog objekta F počelo na leto.

"Kraj radova na tom objektu očekuje početkom 2020. godine. Očekujemo sve zajedno da 1.000 stanova budu završeni 2020. godine", rekao je Šurlan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.